Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Контроль за відбудовою України онлайн: в уряді показали систему DREAM

23:11 05.05.2023 |

Економіка

 

Мінвідновлення презентувало електронну екосистему DREAM, яка дозволить контролювати всі етапи проєктів з повоєнної відбудови України - від реєстрації пошкоджень до введення в експлуатацію.

Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури (Мінвідновлення).

DREAM (Digital Restoration Ecosystem for Accountable Management) - це державна електронна екосистема, яка об'єднає в собі всі проєктів відбудови. Дані по них збиратимуться в режимі онлайн та відображатимуться у вигляді таблиць та графіків , що забезпечить відкритість даних.

Екосистема дозволить контролювати кожен етап життєвого циклу проєкту відбудови від реєстрації пошкоджень і руйнувань до фінансування, проведення закупівель та будівельних робіт і введення об'єктів в експлуатацію.

Прозорість даних дозволяє оцінювати прогрес по проєктах, а також ухвалювати рішення щодо залучення інвестицій, розвитку окремих галузей та громад.

Екосистема DREAM має два рівні:

* Перший - це вже наявні державні реєстри та сервіси: Реєстр пошкодженого і зруйнованого майна (РПЗМ), Геоінформаційна система (ГІС), Галузева система управління відбудовою інфраструктури, ДІЯ, ЄДР, Єдина державна електронна система у сфері будівництва (ЄДЕССБ), Prozorro, Spending.gov.ua.

* Другий - "парасолькова" система, як забезпечує збір даних з усіх систем першого рівня на кожному з етапів проєкту, надає відкритий доступ до них та інструменти контролю.

Як наголосив віцепрем'єр-міністр з відновлення Олександр Кубраков, повоєнна відбудова України означатиме десятки тисяч проєктів одночасно, і такий масштабний план відновлення передбачає залучення значного іноземного фінансування.

"Умова залучення фінансів в повному обсязі - це прозорість та підзвітність усіх процедур відбудови. Саме на принципі "всі бачать все" ґрунтується довіра інвесторів. Прозора цифрова екосистема дозволяє цю довіру забезпечити", - додав він.

В межах DREAM міжнародні організації зможуть обирати проєкти для фінансування через загальну "вітрину проєктів", а потім також контролювати, як використані їхні кошти. На "вітрині проєктів" кожна громада має можливість напряму презентувати власні проєкти потенційним інвесторам, а джерела фінансування можуть бути як бюджетними, так і коштами іноземних урядів й організацій тощо.

У Мінвідновлення нагадують, що з листопада минулого року Агентство відновлення тестує однин з ключових модулів DREAM, Галузевої системи управління відбудовою інфраструктури. За цей час вже було внесено близько 5 тисяч проєктних ідей. Тепер уряд масштабував дію пілотного проєкту на центральні і місцеві органи влади, а також не лише на транспортну інфраструктуру, а й на нерухомість.

Зазначається, що перші пілотні проєкти системи стануть основою портфеля проєктів Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури (Агентства відновлення).

За матеріалами: Економічна правда
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,2214
 0,0059
0,02
EUR
1
42,3670
 0,0750
0,18

Курс обміну валют на сьогодні, 10:56
  куп. uah % прод. uah %
USD 38,9582  0,03 0,08 39,5025  0,05 0,12
EUR 42,1375  0,11 0,27 42,9400  0,08 0,18

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,0300  0,10 0,27 39,0550  0,10 0,27
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес