Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Американська DFC вклала в новий фонд Horizon Capital $25 млн, французька Proparco EUR17,3 млн, Swedfund і Finnfund по $15 млн, данська IFU $5 млн

13:34 02.05.2023 |

Економіка

 

Американська Міжнародна фінансова корпорація розвитку (DFC, раніше - OPIC) інвестувала $25 млн в акціонерний капітал нового фонду інвестиційної компанії Horizon Capital - Horizon Capital Growth Fund IV (HCGF IV), який заявив про залучення сумарно $254 млн.

"Пишаюся вкладенням капіталу DFC у новий фонд Horizon Capital, щоб надати компаніям на стадії зростання в Україні капітал, необхідний їм для створення робочих місць і можливостей для українського народу у важливих секторах", - наводяться у пресрелізі корпорації слова її глави Скотта Натана, який прибув до Києва на церемонію підписання 28 квітня.

Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен на цій церемонії за участю президента України Володимира Зеленського підписав угоду від імені Société de Promotion et de Participation pour la Coopération Économique (Proparco) і Agence Française de Développement (AFD) про інвестиції в HCGF IV EUR17,3 млн.

"Новий французький масштабний проєкт підтримки української економіки та розвитку українського IT-сектора", - написав він у Твіттері.

Крім того, про інвестиції в HCGF IV у розмірі по $15 млн заявили Swedfund International AB (Swedfund) і Фінський фонд промислового співробітництва (Finnfund), які наголосили на важливості IT-сектора України, що вистояв у війну, для розвитку країни, створення робочих місць і забезпечення валютного виторгу.

Ще $5 млн вніс до нового фонду Horizon Capital Данський інвестфонд для країн, що розвиваються (IFU), який є учасником попереднього фонду EEGF III. "IFU планує додаткові інвестиції з відкритого для України фінансування, зокрема потенційні проєкти разом із партнерами з Данії, які готові розширити діяльність або увійти в нові підприємства, що сприятимуть економічному відновленню та потенціалу розвитку України", - зазначається в релізі IFU.

Представники керівництва всіх зазначених фондів також були присутні на церемонії підписання угод і під час візиту до Києва провели зустрічі з представниками уряду, Офісу президента та бізнесу.

Раніше повідомлялося, що найбільшим учасником нового фонду HCGF IV стала Міжнародна фінансова корпорація (IFC) з Групи Світового банку, яка внесла $30 млн у рамках закритого у вересні минулого року першого раунду формування фонду, коли було залучено $125 млн, і ще $30 млн у рамках останнього раунду.

Ще одним великим учасником HCGF IV є Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР), який на першому етапі зробив внесок у розмірі $40 млн. Тоді ж його інвесторами також виступили Deutsche Investitions-und Entwicklungsgesellschaft (DEG) та її дочірня компанія KfW Group, Голландський банк розвитку підприємництва (FMO), Швейцарський інвестфонд для ринків, що розвиваються (SIFEM), Western NIS Enterprise Fund і Zero Gap Fund, сформований у співпраці між The Rockefeller Foundation і John D. and Catherine T MacArthur Foundation.

Загалом у фонді близько 40 інституційних інвесторів, очікується, що його розмір буде доведено до $300 млн.

IFC уточнював, що фонд інвестуватиме $10-30 млн для придбання міноритарних пакетів акцій 10-15 компаній в Україні та Молдові із середньою капіталізацією і вартістю $50-150 млн. Згідно з матеріалами корпорації, HCGF IV є наступником EEGF III на $200 млн, формування якого було завершено 2017 року, і дотримуватиметься аналогічної інвестиційної стратегії, орієнтованої на ІТ-послуги та продукти, а також на електронну комерцію, інноваційні споживчі товари та фінтех.

Horizon Capital - велика інвестиційна компанія, що управляє шістьма фондами прямих інвестицій (понад 40 інституційних інвесторів) з активами $1,4 млрд, серед яких також - WNISEF (з капіталом $150 млн), Emerging Europe Growth Fund (EEGF, $132 млн), EEGF II ($370 млн) і EEGF III ($200 млн), а також HCGF II ($258,3 млн). Кошти зазначених фондів було інвестовано в більш ніж 160 компаній, у яких працевлаштовано понад 77 тис. осіб, в Україні та Молдові.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4912
 0,0692
0,17
EUR
1
45,1860
 0,0758
0,17

Курс обміну валют на вчора, 10:10
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2020  0,08 0,20 41,9328  0,13 0,32
EUR 44,9320  0,12 0,27 45,8752  0,09 0,19

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4150  0,01 0,01 41,4900  0,05 0,12
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес