Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Близько третини заходів програми із МВФ стосуються боротьби з корупцією та покращення держуправління - представник Фонду

12:56 01.05.2023 |

Економіка

 

Роль держави в економіці під час війни природно зростає і, ймовірно, залишатиметься підвищеною ще якийсь час через величезні видатки на оборону, соціальний сектор та реконструкцію, тому необхідно ще більше зосередитися на прозорому та ефективному управлінні та безперервних антикорупційних заходах, вважає постійний представник МВФ в Україні Ваграм Степанян.

"За програмою EFF влада зобов'язалася захищати та продовжувати реформи для зміцнення управління та посилення антикорупційної програми, зокрема шляхом впровадження законодавчих змін. Ця сфера є важливою частиною програми", - зазначив він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Представник Фонду уточнив, що загалом близько третини заходів програми безпосередньо стосуються управління та боротьби з корупцією.

За його словами, приклади передбачають цільове відновлення обов'язкового декларування активів та роботу над законодавством щодо протидії відмиванню доходів фінансуванню терористичної діяльності (AML/CFT).

"Багато заходів у бюджетному та фінансовому секторах також стосуються прозорості та управління, зокрема й підвищення прозорості у звітності та управлінні ризиками у сфері державних фінансів, посилення управління державними інвестиціями, удосконалення адміністрування доходів та посилення управління державними підприємствами та фінансовим сектором", - зазначив Степанян.

Як повідомлялося, Міжнародний валютний фонд наприкінці березня затвердив чотирирічну програму розширеного фінансування EFF для України на $15,6 млрд.

Щодо поліпшення управління та боротьби з корупцією найближчий із чотирьох структурних маяків програми з терміном виконання наприкінці липня - ухвалення закону про відновлення декларування державних посадових осіб, які безпосередньо не залучені до мобілізаційних та воєнних дій, з відновленням функції НАЗК щодо їх перевірки та верифікації.

До кінця вересня необхідно внести правки до закону про фінмоніторинг та боротьбу з відмиванням коштів, щоб відновити посилені заходи належної обачності щодо політично значущих осіб (PEP) відповідно до ризик-орієнтованого підходу, що відповідає стандартам FATF. (Минулого року він з довічного був скорочений до трьох років).

Потім до кінця жовтня слід спростити систему декларування активів за рахунок зв'язку з іншими базами даних та реєстрами, а до кінця року ухвалити законодавство для підвищення інституційної автономії Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, зокрема щодо процедур відбору, можливостей регулювання організаційної діяльності та механізмів дисципліни та підзвітності .

Стосовно державного корпоративного управління постає завдання до кінця липня передати акції Оператора газотранспортній системі України (ОГТСУ) від "Магістральних газопроводів України" (МГУ) безпосередньо Міненерго з відповідною зміною статуту.

За матеріалами: БізнесЦензор
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6370
 0,1219
0,31
EUR
1
42,2986
 0,0655
0,15

Курс обміну валют на сьогодні, 10:03
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3729  0,01 0,03 39,9288  0,00 0,00
EUR 42,1825  0,05 0,12 42,9621  0,03 0,07

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,5300  0,10 0,26 39,5550  0,09 0,24
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес