Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Україна у 2023 р. планує розпочати переговори про приєднання до Транстихоокеанського партнерства CPTPP - торговий представник

09:11 21.04.2023 |

Економіка

 

Уряд України найближчим часом ухвалить рішення про звернення України щодо приєднання до торговельної Всеосяжної та прогресивної угоди про Транстихоокеанське партнерство CPTPP, повідомив заступник міністра економіки - торговий представник України Тарас Качка агентству "Інтерфакс-Україна".

У кулуарах українсько-американського форуму партнерства, організованого Американськими торговельними палатами двох країн минулого тижня у Вашингтоні, він уточнив, що після цього звернення вже влітку може надійти відповідне рішення щодо початку цих переговорів.

Як зазначив Качка, велику допомогу в майбутній роботі надасть модернізована двостороння угода про вільну торгівлю з Канадою, узгоджена під час візиту української урядової делегації 11 квітня цього року.

Торговий представник зазначив, що у Великої Британії робота з приєднання до CPTPP зайняла 2,5 року, але Україна розраховує пройти цей шлях швидше завдяки відпрацьованій угоді з Канадою.

Він нагадав, що в оновлену угоду про вільну торгівлю з Канадою додано 19 нових розділів, зокрема, щодо цифрової торгівлі, захисту інвестицій, послуг.

Загалом, коментуючи роботу уряду в напрямі оновлення наявних угод з метою розширення доступу на ринок, Качка вказав на ратифіковану минулого тижня угоду з Молдовою, до якої внесено можливість оформлення сертифікатів з перевезення EUR.1.

"Плюс у нас на черзі ратифікація угоди з Північною Македонією. Усі комітети пройшли, найближчого тижня ратифікуємо. Там поширення доступу на ринок плюс EUR.1", - додав торговий представник.

За його словами, також тривають додаткові консультації щодо ратифікації угоди з Туреччиною і переговори щодо Угоди про всеохоплююче економічне партнерство (CEPA) з ОАЕ.

"І очевидно, що ми теж будемо говорити з Європейським Союзом про те, щоб це одностороннє обнулення (мит) стало двостороннім, постійним. Але це зараз дуже чутливе питання, тому що ми бачимо, що на кордонах відбувається", - зазначив Качка.

Він також зазначив, що ще одним напрямом роботи є продовження укладених торік терміном на рік угод про зняття бар'єрів для української продукції. За його словами, з Великою Британією це питання вже вирішено: був проведений торговельний комітет у Лондоні й оголошено, що угода працюватиме далі.

"З ЄС рішення на виході, сподіваюся, ніщо не завадить", - зазначив торговий представник України, зазначивши, що поточна криза на кордоні з агропродукцією більше спричинена не раціональними, а емоційними та політичними аргументами.

За його словами, чудові перспективи такого продовження є також у випадку Канади та США (у США воно стосується лише сталі), відповідні переговори було проведено днями.

Учасниками CPTPP наразі є 11 країн Тихоокеанського регіону, включно з Австралією, Новою Зеландією, Канадою, Мексикою, Перу, Чилі, Японією, Малайзією, В'єтнамом, Сінгапуром і Брунеєм.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4912
 0,0692
0,17
EUR
1
45,1860
 0,0758
0,17

Курс обміну валют на вчора, 10:10
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2020  0,08 0,20 41,9328  0,13 0,32
EUR 44,9320  0,12 0,27 45,8752  0,09 0,19

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4150  0,01 0,01 41,4900  0,05 0,12
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес