Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

«єЧерга»: для водіїв вантажівок запустили мобільний застосунок

11:56 28.03.2023 |

Економіка

 

Відтепер водії вантажівок, які перетинають міжнародний пункт пропуску "Ягодин-Дорогуськ" на кордоні України та Польщі, зможуть користуватись застосунком eCherha на телефоні. Раніше записатися в електронну чергу можна було лише на сайті.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури.

"Зручність єЧерги вже оцінили тисячі водіїв вантажівок. Офіційно проєкт стартував у грудні минулого року. І за цей час записалися у електронну чергу та проїхали через пункт пропуску майже 55 тис. вантажівок.

Україна системно працює над цифровізацією порядку перетину кордону. Безкоштовний сервіс дозволяє водіям планувати свої поїздки, а отже - заощаджувати час і гроші", - розповів заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Анатолій Комірний.

Зазначається, що завантажити eCherha на телефоні вже можна у App Store (для операційної системи iOS) чи у Google Play (для Android).

У застосунку водій оперативно отримує push-повідомлення про: свій статус у черзі, просування черги та час заїзду до пункту пропуску.

Для входу в програму водії мають використовувати той самий пароль та логін, якими користуються для авторизації на сайті echerha.gov.ua. Користувачі також мають можливість продовжити чи скасувати свій запис, залишити звернення команді розробки і прочитати останні новини про проєкт.

Застосунок також буде зручним для польських водіїв, що перетинають український пункт пропуску за електронною чергою - у додатку є польська мова. Також у застосунку є англомовна версія.

Наразі скористатись єЧергою можуть міжнародні перевізники вантажів, що перетинають кордон через пункт пропуску "Ягодин-Дорогуськ". Заїзд до сервісних зон для користувачів єЧерги не обов'язковий. Водій сам обирає де і як чекати перетину кордону.

Нагадаємо, 2 грудня 2022 року Кабмін дозволив впровадження електронної черги на ПП "Ягодин - Дорогуськ". Було оголошено, що з 12 грудня проїзд автомобілів на "Ягодині" здійснюватиметься виключно за записом в електронній черзі, проте через збої з енергопостачанням та програмним забезпеченням спочатку система працювала з перебоями.

Як повідомлялося, "Укртрансбезпека" планує розширити дію "єЧерги" ще на п'ять пропускних пунктів на українському кордоні.

Проєкт електронної черги реалізує Мінвідновлення у співпраці з Мінцифри, "Укртрансбезпекою", "Укравтодором", Державними митною та Прикордонною службами України за підтримки USAID/UK aid проєкту "Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS".

За матеріалами: БізнесЦензор
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4912
 0,0692
0,17
EUR
1
45,1860
 0,0758
0,17

Курс обміну валют на вчора, 10:10
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2020  0,08 0,20 41,9328  0,13 0,32
EUR 44,9320  0,12 0,27 45,8752  0,09 0,19

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4150  0,01 0,01 41,4900  0,05 0,12
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес