Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Уряд удосконалив систему державного гарантування якості товарів, робіт і послуг оборонного призначення

18:35 24.02.2023 |

Економіка

 

Кабінет Міністрів України у п'ятницю затвердив план заходів щодо реалізації Концепції створення системи державного гарантування якості товарів, робіт і послуг оборонного призначення, повідомляє пресслужба Міноборони України.

"Концепція створена на виконання закону України "Про оборонні закупівлі" в частині застосування державного гарантування якості та створення умов для взаємного визнання державного гарантування якості з державами-членами та державами-партнерами НАТО", - йдеться в повідомленні.

У ньому уточнюється, що чинна в Україні система орієнтована переважно на контроль уже вироблених товарів.

"Вона не враховує сучасні підходи, які застосовуються у провідних державах світу, зокрема, державах-членах НАТО, які застосовують систему державного гарантування якості", - наголошують у відомстві.

Там зазначають, що в рамках військово-технічної допомоги для ЗСУ від держав-партнерів надходить велика кількість товарів оборонного призначення, вироблених і випробуваних із застосуванням натовських стандартів, зокрема стандартів серії AQAP. У зв'язку з цим створення та впровадження в Україні системи, яка була б сумісною з аналогічними системами держав-партнерів, "є вкрай актуальною".

Повідомляється, що план заходів із реалізації Концепції передбачає, зокрема, удосконалення нормативно-правової бази щодо визначення повноважень Міноборони під час виконання функцій уповноваженого органу з державного забезпечення якості та оцінки відповідності товарів, робіт і послуг оборонного призначення.

Йдеться також про формування політики щодо забезпечення якості товарів, робіт і послуг оборонного призначення у сфері оборони.

"Документом передбачено поглиблення міжнародного військово-технічного співробітництва у сфері забезпечення якості та укладання міжнародних угод з країнами-партнерами з питань гарантування якості. Серед заходів також - запровадження стандартів НАТО з якості та розроблення відповідних національних та військових стандартів і документів з питань аудиторської діяльності у сфері забезпечення якості, підготовка фахівців з питань державного гарантування якості", - наголосили в Міноборони.

У відомстві уточнюють, що це дасть змогу якісно оцінити можливості національних виробників і забезпечити виконання вимог державних контрактів, здійснювати оцінку процесів забезпечення якості та виконання виробниками вимог державних замовників.

"Реалізація Концепції дасть змогу забезпечити гнучкий підхід до контролю якості товарів, робіт і послуг оборонного призначення у разі, коли обсяг та способи такого контролю залежать від рівня ризиків, повʼязаних з їх закупівлею", - підсумували у відомстві.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6370
 0,1219
0,31
EUR
1
42,2986
 0,0655
0,15

Курс обміну валют на вчора, 10:11
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3623  0,01 0,02 39,9291  0,02 0,06
EUR 42,1332  0,05 0,12 42,9332  0,01 0,03

Міжбанківський ринок на вчора, 11:53
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,6350  0,19 0,48 39,6500  0,18 0,46
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес