Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

«Спроба затопити Кривий Ріг»: по місту випустили вісім ракет

23:03 14.09.2022 |

Економіка

Російські військові обстріляли кількома ракетами Кривий Ріг, є пошкодження гідротехнічних споруд на ріці Інгулець, в кількох районах міста зникла вода. Про це повідомили в Офісі президента.

Після обстрілу Володимир Зеленський звинуватив Росію у терористичному акті проти мирного населення - спробі затопити місто Кривий Ріг і пообіцяв відплату.

"Країна-терорист і далі воює проти мирного населення. Цього разу - ракетні удари по гідротехнічних спорудах і спроба затопити Кривий Ріг. Все, що можуть окупанти, - це посіяти паніку, створити надзвичайну ситуацію, спробувати залишити людей без світла, тепла, води та їжі", - заявив він.

Зеленський наголосив, що українців такі удари не зламають.

"Чи зможе це нас зламати? Аж ніяк. Чи чекатиме на них справедлива відповідь і відплата? Безперечно, так", - сказав президент України.

11 вересня, після визволення українськими військовими 8,5 тис. кв. км території на Харківщині, масованим обстрілам піддалася енергетична інфраструктура цього регіону. В регіоні деякий час не було світла.

Що відомо про обстріл і наслідки?

Спочатку заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко заявив, що росіяни обстріляли 8 ракетами Кривий Ріг, цілили по гідроспорудах.

"Це терористичний акт проти наших людей, проти конкретного міста. Адже ракети прицільно летять в споруди, які мають критично важливе значення в життєзабезпеченні людей", - відзначив він у телеграмі.

За його словами, росіяни направили "максимальну кількість своєї зброї на гідротехнічні споруди".

"Мета очевидна - спроба створити надзвичайну ситуацію. Їм не важливо, чи залишаться люди без води, чи місто опиниться у воді. Їм потрібна наша паніка, в якій важко приймати рішення", - додав Тимошенко.

За його словами, відповідні служби ліквідовують наслідки ракетних ударів, а на місці координує роботу військова адміністрація.

"Головне, що потерпілих серед мирного населення немає, а інше - відновимо", - сказав він.

Керівник Дніпропетровської ОВА Валентин Резниченко о 19:46 уточнив, що росіяни ударили по місту сімома крилатими ракетами Х-22 з літаків стратегічної авіації. Внаслідок цього сталися серйозні пошкодження гідротехнічних споруд, кілька районів Кривого Рогу лишилися без води.

У соцмережах мешканці Кривого Рогу пишуть, що люди скуповують питну воду в супермаркетах, а рівень ріки Інгулець підвищився. Офіційної інформації щодо підвищення рівня води в ріці Інгулець немає.

Керівник Криворізької військової адміністрації Олександр Вілкул закликав мешканців міста до спокою, і пообіцяв, що постачання води відновлять.

"Ці кончені тварі завдали удару по одному з об'єктів гідравлічної інфраструктури міста. Ми розуміємо, що робити. Подача води на населення вже почалася, якщо до вас вода не дійшла, то дійде найближчим часом", - пообіцяв він.

"Кривий Ріг. Російські терористи вдарили по місту в якості помсти за успіхи ЗСУ на Харківщині. Вам це не допоможе. І Україна вміє давати здачі", - прокоментував обстріл у твіттері керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Обстріли енергоінфраструктури на Харківщині

Обстрілам у Кривому Розі передували обстріли енергетичної інфраструктури Харківщини. 11 вересня росіяни обстріляли Харківську ТЕЦ, де загинули двоє співробітників, а також Зміїївську ТЕС. В області та кількох суміжних регіонах зникло світло.

Увечері 13 вересня на Харківщині повністю відновили енергопостачання.

 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,7879
 0,1842
0,47
EUR
1
42,3821
 0,1032
0,24

Курс обміну валют на вчора, 11:13
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4537  0,11 0,28 39,9930  0,10 0,24
EUR 42,1926  0,09 0,20 42,9974  0,11 0,25

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,7600  0,25 0,63 39,8100  0,26 0,66
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес