Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

«Приватбанк» виграв трирічний судовий процес у компаній Коломойського та партнерів

 

Державний "Приватбанк" виграв тривалий судовий процес у справі проти компаній "Монтана-Естейт" та "Інгосстрах", пов'язаних і колишніми власниками банку Ігорем Коломойським, Геннадієм Боголюбовим та їх партнерами.

Остаточне рішення у справі виніс Верховний Суд, який постановив залишити без задоволення касаційні скарги компаній "Монтана-Естейт" та "Інгосстрах", повідомляє пресслужба "Приватбанку".

Зокрема, суд визнав недійсним договір позички, укладений між цими повʼязаними компаніями, щоб уникнути необхідності повертати борги перед "Приватбанком".

"Це рішення фактично поставило крапку в справі №904/6975/21, яка тривала майже три роки", - зазначається у повідомленні.

В межах судового процесу "Приватбанк" довів, що компанії "Інгосстрах" та "Монтана-Естейт" пов'язані між собою. Крім того, договір між компаніями, підписаний за чотири місяці до банкрутства останньої, передбачав надзвичайно високі відсоткові ставки - 400% річних і був визнаний недійсним. Укладаючи таку угоду, сторони намагалися штучно збільшити борги "Монтана-Естейт", щоб уникнути необхідності повертати борги банку.

Компанія "Монтана-Естейт" до 2021 року була відома як "Приватофис" і створена колишнім менеджментом "Приватбанку" у 2005 році. За часів Коломойського ця компанія здавала в оренду "Приватбанку" офіси, придбані за кошти, позичені у самому банку.

Після націоналізації "Приватбанку" компанія "Приватофис" залишилася під контролем осіб, пов'язаних з колишнім менеджментом банку часів Коломойського.

Своєю чергою страхова компанія "Інгосстрах" фігурує у кримінальній справі щодо розтрати грошей "Приватбанку" напередодні його націоналізації і була визнана Нацбанком пов'язаною із колишніми власниками банку.

Як повідомлялося, у березні 2023 року Нацбанк анулював всі ліцензії СК "Інгосстрах" через невідповідність її структури власності вимогам законодавства та виключив страховик аз держреєстру фінансових установ.

У липні 2023 року Верховний Суд скасував визнання банкрутом ТОВ "Монтана - Естейт" (до 2021 року - ТОВ "Приватофис"), що володіло сотнями об'єктів нерухомості, придбаними на кошти "Приватбанку".

ТОВ "Монтана - Естейт" має борг перед "Приватбанком" у розмірі близько 2 млрд грн, при цьому перед банкрутством з компанії вивели нерухомість на суму майже 400 млн грн. "Приватбанк" намагається її повернути.

За матеріалами: БізнесЦензор
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,2881
 0,0094
0,02
EUR
1
45,9826
 0,0846
0,18

Курс обміну валют на сьогодні, 10:43
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,9160  0,09 0,21 41,5220  0,07 0,17
EUR 45,5212  0,04 0,09 46,2480  0,05 0,12

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,1900  0,10 0,24 41,2150  0,09 0,22
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес