Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Україна надала держгарантії за кредитом ЄБРР "Нафтогазу" на EUR200 млн

 

НАК "Нафтогаз України" зможе залучити EUR200 млн від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) під державні гарантії для підтримки у створенні стратегічних резервів природного газу.

Як ідеться в повідомленні Міністерства фінансів, у вівторок міністр фінансів України Сергій Марченко та керуючий директор ЄБРР у справах України та Молдови Арвід Тюркнер підписали відповідний договір гарантії.

Зазначається, що після підписання договору сторони провели робочу зустріч щодо стану реалізації спільних проєктів і подальших пріоритетів співробітництва, а глава Мінфіну привітав Тюркнера з призначенням на посаду.

Згідно з релізом, сьогодні на стадії реалізації в державному секторі перебуває десять спільних з ЄБРР проектів загальним обсягом EUR2,1 млрд.

"ЄБРР залишається найбільшим інституційним інвестором України. Завдяки тісній співпраці з банком ми впроваджуємо проєкти в енергетичному секторі, забезпечуємо підтримку ліквідності ключових підприємств державного сектору економіки, відновлення інфраструктури та роботу бізнесу в приватному секторі", - зазначив Марченко.

Від початку повномасштабного вторгнення допомога ЄБРР за всіма напрямами сягнула майже EUR4 млрд, і банк має намір і надалі інвестувати в Україну від EUR1,5 млрд до EUR2 млрд євро щорічно, ідеться в повідомленні.

Під час зустрічі сторони також обговорили наявні та потенційні механізми для страхування від воєнних ризиків і підтримку з боку ЄБРР ініціатив у цій сфері, зокрема, сприяння розвитку страхування майна від морських воєнних ризиків власниками суден, які використовуються для експорту товарів у різні країни світу з чорноморських портів України.

Сторони зазначили, що пріоритетними сферами для залучення подальших інвестицій залишатимуться підтримка енергетичного сектору, зокрема інвестиції у відновлювані джерела енергії, відновлення інфраструктури та підтримка приватного приватного сектору.

Як повідомлялося, угоду про кредит ЄБРР "Нафтогазу" на EUR200 млн під держгарантії було підписано в листопаді 2023 року. Тоді вказувалося, що вона набуде чинності після оформлення держгарантій. Кредитний ризик із банком розділили Норвегія і Нідерланди.

Раніше, наприкінці 2022 року, "Нафтогаз" залучив кредит ЄБРР під держгарантії на EUR300 млн, коштом чого було створено резервний запас природного газу обсягом 748 млн куб. м у режимі "митний склад".

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4627
 0,2052
0,50
EUR
1
45,3457
 0,3668
0,82

Курс обміну валют на вчора, 10:18
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,7833  0,17 0,42 41,4392  0,20 0,49
EUR 44,4229  0,20 0,45 45,2717  0,27 0,61

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4500  0,24 0,58 41,5000  0,26 0,63
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес