Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Модернізація ТЕЦ і розвиток «зеленої» енергетики: Нафтогаз та Swedfund домовилися про співпрацю

 

НАК "Нафтогаз України" та шведська фінансова установа Swedfund International AB підписали меморандум про співпрацю у проєктах з модернізації теплоелектроцентралей та розвитку відноволювальної енергетики в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Нафтогазу.

"Документ передбачає, що Swedfund через свій Проєктний акселератор буде надавати грантове фінансування для проведення техніко-економічних обґрунтувань для просування відповідних пріоритетних проектів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що проєктний акселератор Swedfund має на меті посилити спроможність розробляти проекти та здійснювати сталі закупівлі у процесі переходу України до стійкої, вуглецево-нейтральної моделі енергетичної системи.

"До Групи Нафтогаз входить низка ТЕЦ, які нам передала держава. Вони у важкому стані та потребують модернізації. Крім того, нас цікавить розвиток проєктів у сфері вітрової енергетики та перехід від використання газових котлів на ТЕЦ до, наприклад, котлів на зеленому паливі. Ми дуже вдячні Swedfund за готовність підтримати нас на цьому шляху", - прокоментував очільник Групи Нафтогаз Олексій Чернишов.

Зі своєї сторони, директор проєктного акселератора Swedfund Штефан Фальк наголосив, що установа закладає основи для більш сталих інфраструктурних проектів у сферах цифровізації, водопостачання, утилізації відходів та енергетики. "Підтримка державного Нафтогазу в процесі зміцнення енергетичної безпеки України та довгострокового переходу країни до вуглецевої нейтральності є важливою частиною цього пазлу", - сказав він.

Swedfund - це шведська державна фінансова установа, заснована у 1979 році. Їхня місія - боротьба з бідністю шляхом інвестування в країни, що розвиваються. Інвестиції здійснюються в галузі енергетики та клімату, охорони здоров'я та для охоплення малих і середніх компаній.

Установа управляється Міністерством підприємництва та інновацій Швеції. Операції фінансуються частково шляхом вливання капіталу, за яке відповідає Міністерство закордонних справ Швеції, і шляхом повернення коштів із власного портфеля. Всього Swedfund здійснив понад 240 інвестицій у понад 60 країнах.

Як повідомлялося, голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов під час зустрічі із президентом азербайджанської нафтогазової корпорації SOCAR Ровшаном Наджафом обговорив перспективи співпраці між компаніями, зокрема, у зберіганні газу.

 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,9205
 0,0955
0,24
EUR
1
43,3137
 0,2031
0,47

Курс обміну валют на вчора, 11:29
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,6385  0,03 0,07 40,1538  0,01 0,04
EUR 42,9008  0,00 0,01 43,6542  0,02 0,04

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,8650  0,01 0,03 39,9000  0,00 0,00
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес