Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

НКЦПФР зареєструвала дебютний випуск кредитних нот, емітент - «Маркет Консалт Плюс»

 

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку 7 червня ухвалила рішення про реєстрацію випуску кредитних нот серії "А" ТОВ "Маркет Консалт Плюс" (Київ) на загальну суму 334 млн грн.

"Такий різновид цінного паперу регулятор реєструє вперше у відповідь на звернення емітента. Реєстрація випуску кредитних нот відбулася в рамках проведення пілотного проєкту", - зазначено в повідомленні регулятора в четвер.

Згідно з ним, кредитна нота - це емісійний деривативний цінний папір, що пов'язаний із настанням події, пов'язаної з платоспроможністю третьої особи, зазначеної в рішенні про емісію кредитних нот.

"Оскільки є запит з боку емітента, а також інтерес потенційних учасників до цього інструменту, Комісія затвердила пілотний проєкт за Порядком емісії та реєстрації випуску кредитних нот ТОВ "Маркет Консалт Плюс", - наводяться в повідомленні слова голови НКЦПФР Руслана Магомедова.

Він висловив сподівання на успіх першого досвіду, що сприятиме популяризації кредитних нот для залучення необхідних ресурсів.

"Комісія завжди готова підтримати ініціативи учасників і сприяє виходу на ринок нових фінансових інструментів", - наголосив Магомедов.

Уточнено, що НКЦПФР зареєструвала випуск, до якого входить 334 тис. іменних відсоткових звичайних (незабезпечених) кредитних нот номінальною вартістю однієї кредитної ноти тисяча гривень. Відсоткову ставку передбачено в розмірі 5% річних, строк обігу - 5 років. Подія, пов'язана з третьою особою: банкрутство такої третьої особи, однак найменування цієї третьої особи в релізі відсутнє.

Кредитна нота зобов'язує емітента здійснювати виплату відсоткових доходів власнику такого цінного паперу в розмірі та строки, встановлені рішенням про емісію кредитних нот. Погашення відбувається шляхом сплати емітентом власнику номінальної вартості кредитної ноти за умови, що не відбулася подія, пов'язана з платоспроможністю третьої особи, зазначеної в рішенні про емісію кредитних нот. У разі настання події, пов'язаної з платоспроможністю третьої особи, зазначеної в рішенні про емісію, власник кредитної ноти втрачає право на отримання відсоткових доходів, а емітент цінного паперу зобов'язаний викупити кредитну ноту за ціною, що визначається в порядку, передбаченому рішенням про емісію.

"Маркет Консалт Плюс", згідно з інформацією держреєстру в Opendatabot, створено 2018 року, статутний капітал 5 млн грн, виторгу минулого року не було. Мажоритарним власником є голова "Спілки підприємців теле- і кіноіндустрії" Артем Колюбаєв - 69,99%, а ще по 10% належать трьом венчурним корпоративним інвестфондам: "Урбан", "Вікерс" і "Флоріан".

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,7879
 0,1842
0,47
EUR
1
42,3821
 0,1032
0,24

Курс обміну валют на вчора, 11:13
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4537  0,11 0,28 39,9930  0,10 0,24
EUR 42,1926  0,09 0,20 42,9974  0,11 0,25

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,7600  0,25 0,63 39,8100  0,26 0,66
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес