Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

«Епіцентр» на 97% збільшив обсяги продажу товарів для посівної

 

Гіпермаркети торговельної мережі "Епіцентр" (Київ) від початку сезонного продажу товарів для посівної у 2023 році збільшили показник на 97% порівняно з 2022 роком, повідомила пресслужба компанії.

"Цьогоріч люди почали готуватися до посівної набагато раніше, ніж зазвичай. Ще в грудні ми помітили певний ажіотаж на товари для розсади, хоча зазвичай він починався у другій половині січня. Комплекти для розсади, торфогорщики та касети просто розмітали з полиць. Також спостерігався підвищений попит на насіння, а в березні реалізація добрив досягла максимального показника за останні кілька років", - повідомила директор напряму "Сад. Город" мережі "Епіцентр" Світлана Лісанті, слова якої наводяться в пресрелізі.

За її даними, найчастіше в цій категорії продають насіння: приріст цього року порівняно з минулим становив +64%, ґрунтосуміші (+121%), добрива (+107%) і агрохімію (+122%). Найвищий показник порівняно з минулорічним продемонструвала підгрупа товарів для розсади: обсяг продажу насіння збільшився на 128%, касет для розсади - на 74%.

Головною причиною зростання реалізації товарів для посівної Лісанті вважає низький попит минулого року та інфляційні процеси в країні.

"Торік продажі цієї продукції у багатьох регіонах країни обвалилися внаслідок повномасштабного вторгнення (Росії в Україну - ІФ-У). При цьому за останній рік більшість товарів для посівної подорожчали через зростання валютного курсу, збільшення цін на енергоносії, логістику тощо", - пояснила вона.

Директор напряму "Сад. Город" також повідомила, що з початку сезону 2023 року обсяг реалізації зазначеної категорії товарів перевищив показники довоєнного 2021 року і в грошовому (+71%), і в натуральному вираженні (+4%).

"З одного боку, люди почали закуповувати насіння, добрива та ґрунтосуміші наперед через побоювання подальшого зростання цін. З іншого, можна зробити висновок, що в умовах зростання безробіття та скорочення доходів все більше українців сподіваються прогодувати себе за рахунок домашнього господарства", - пояснила Лісанті.

За даними "Епіцентру", наразі віддається перевага якісним професійним брендам, які гарантують високу врожайність і максимальний ефект. У виборі між кількома аналогами вирішальною є ціна.

У торговельній мережі зазначили, що торік через бойові дії та порушення логістичних ланцюжків іноді спостерігався дефіцит деяких видів насіння і добрив. Наразі проблем із їх нестачею в країні немає.

Сезон товарів для посівної в Україні розпочинається в середині березня, пікові обсяги продажу припадають на квітень-травень.

ТОВ "Епіцентр К" створено у 2003 році, відкрило свій перший гіпермаркет у Києві в грудні того самого року. Сьогодні розвиває найбільшу в країні мережу торговельних центрів "Епіцентр", яка є лідером ринку у сегменті роздрібної торгівлі товарами для дому та ремонту. Входить до групи компаній "Епіцентр К", яка також розвиває інтернет-магазин з маркетплейсом Epicentrk.ua, мережі гіпермаркетів "Нова лінія", спортивних товарів Intersport, 4F та The Athlete's foot (TAF), а також агрокомпанію "Епіцентр Агро", заводи з виробництва керамічної плитки та керамограніту Epicentr Ceramic Corporation і "Карпатська кераміка", деревообробне підприємство ЦСМ "Осмолода".

До повномасштабного вторгнення РФ в Україну мережа "Епіцентр" об'єднувала понад 80 торговельних центрів у всіх регіонах країни. Внаслідок артилерійських та ракетних обстрілів агресора низка ТЦ була суттєво пошкоджена, а чотири торговельні центри у Маріуполі, Херсоні, Чернігові та Бучі - повністю знищені.

Попри суттєві втрати, компанія активно допомагає країні: виділила на допомогу українським військовим сотні млн грн та створила три гуманітарні штаби для забезпечення ЗСУ, ТрО та населення (у столиці, на заході та в центрі України).

За даними Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців, учасниками ТОВ "Епіцентр К" є Олександр Герега (51,3%), Галина Герега (47,97%) і Тетяна Суржик (0,73%).

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,2214
 0,0059
0,02
EUR
1
42,3670
 0,0750
0,18

Курс обміну валют на сьогодні, 10:44
  куп. uah % прод. uah %
USD 38,9907  0,11 0,28 39,5500  0,09 0,23
EUR 42,2519  0,04 0,11 43,0159  0,04 0,09

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,1350  0,02 0,04 39,1600  0,02 0,05
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес