Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

«Укрзалізниця» почала приймати заявки на перевезення вантажів через ПП «Серпневе-1-Басарабяска» на кордоні з Молдовою

 

АТ "Укрзалізниця" (УЗ) почала транспортувати вантажі через новий залізничний пункт пропуску (ПП) з Молдовою - "Серпневе-1 - Басарабяска", введений в експлуатацію 25 березня цього року на ділянці колій Березине-Басарабяска.

"З 25 березня цей стик працює. Сьогодні з 12:00 почали працювати всі програми (софт), і ви можете планувати на цей перехід перевезення вантажів", - сказав заступник директора департаменту комерційної роботи УЗ Валерій Ткачов на нараді з учасниками ринку у вівторок.

Зернові вантажі через "Серпневе-1 - Бесарабяска" можуть проходити в режимі транзиту, без додаткової фітосанітарної та ветеринарної перевірки, як і через два інші молдовські переходи з Молдовою - "Сокиряни - Окниця" і "Могилів-Подільський - Велчинець", уточнив під час наради голова Української зернової асоціації Микола Горбачов, зазначивши, що питання узгоджене з Держпродспоживслужбою.

За даними Центру управління рухом УЗ, поки що великого потоку вантажів на Басарабяску не спостерігається. З 25 березня УЗ прийняла перші заявки на перевезення вантажів через зазначений перехід, зокрема вісім вагонів із будівельними вантажами та шість вагонів зі шлаками. Також на переході було оформлено в режимі ввезення в Україну залізничні вагони з сіллю, які прямували транзитом через Молдову, уточнили в Державній митній службі у вівторок.

Незважаючи на те, що пропускна потужність залізничної ділянки Басарабяска-Березине обмежена, оскільки її використовують для перевезення вантажів у напрямку Ізмаїла, вантажі, які доставляють цією ділянкою, зможуть швидше доїжджати до портів Рені, Галац, Джурджулешти, а транспортування низки вантажів із цих портів до України, як очікують, стане дешевшим.

"Зараз це найкоротший маршрут до портів Рені, Галац, Джурджулешти, завдяки яким "Укрзалізниця" зможе збільшити обсяги експортних і транзитних перевезень. За нашими підрахунками, ділянка дасть змогу перевозити додатково від 4 до 10 млн тонн вантажів на рік. Запрошуємо бізнес активно використовувати цей новий маршрут", - сказав член правління УЗ В'ячеслав Єрьомін.

Термін доставки експортних вантажів у порти Молдови та Румунії, а також український порт Рені може скоротитися на чотири-шість діб, вважає Ткачов. "При цьому вартість транспортування експортних вантажів зменшиться на $10-35 за тонну залежно від виду вантажу і маршруту. Економія під час транспортування імпортного пального із зазначених портів становитиме $18-44 на тонні", - підрахував він.

Контрольні процедури в пункті пропуску "Серпневе-1 - Басарабяска" здійснюють українська та молдовська сторони в одному місці - на молдовській стороні зазначеного пункту пропуску. Така практика вперше застосовується на залізничному пункті пропуску на українському кордоні. До цього українські прикордонники та митники здійснювали контрольні заходи спільно з колегами-сусідами тільки в деяких автомобільних пунктах пропуску на кордоні з Польщею.

Раніше Кабмін вніс зміни до міжурядової угоди між Україною та Молдовою для налагодження вантажного залізничного сполучення на ділянці Березине - Басарабяска, що 25 років простоювала і була відновлена після повномасштабного російського вторгнення. Було реконструйовано 23 км колій і на українській, і на молдовській території.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,5345
 0,1025
0,26
EUR
1
42,3098
 0,0112
0,03

Курс обміну валют на сьогодні, 11:03
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3315  0,04 0,11 39,8738  0,05 0,14
EUR 42,1796  0,00 0,01 42,9208  0,04 0,10

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,5300  0,10 0,26 39,5550  0,09 0,24
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес