Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Популярні в Україні мережі «Суші Мастер» та «Суши Вок» мають російське походження - NV

 

Мережі закладів азійської кухні навинос "Суші Мастер" та "Суши Вок", які мають сотні точок видачі по Україні, походять з Росії.

Про це йдеться в матеріалі NV.Бізнес.

Одним з засновників ТОВ "Суши Мастер Україна" є громадянин РФ Олексій Павлов, який володіє 50% часткою компанії.

Саме Павлов у 2013 році створив перший заклад Суші Мастер (Sushi Master) в Тюмені (РФ). Наразі на території Росії працює більше 170 закладів з такою назвою. В Україні ж бренд з'явився у 2016 році.

Однак рівноправним партнером росіянина Павлова у Суши Мастер Україна є відомий бізнес-тренер Алекс Яновський. Це американець, який народився у Вінниці та вже давно працює на всьому пострадянському просторі.

Популярні в Україні мережі «Суші Мастер» та «Суши Вок» мають російське походження - NV

 

Він також є засновником інвестхолдингу Х100, який розвивається не лише за рахунок продажу франшиз, але й шляхом залучення невеликих приватних інвестицій для розвитку власного мережевого бізнес типу суші-ресторанів, піцерій та кіберклубів.

"Саме завдяки навичкам американця українського походження, вдалося масштабувати бізнес з приготування суші та ролів. Наприкінці 2021 року повідомлялося, що мережа працює у 14 країнах: Росія, Україна, Казахстан, Румунія, Польща, Туреччина, Білорусь, Литва, Угорщина тощо", - йдеться в статті.

Також з Росії до України в 2013 році прийшов ще один відомий бренд - Суши Wok - найбільша в РФ франчайзингова мережа з приготування суші, яка об'єднує приблизно 700 точок на всьому пострадянському просторі.

Її було створено у 2011 році в Санкт-Петербурзі. У 2014 році директорка мережі Наталія Кіхтенко розповідала, що на старті в неї було три партнери та іноземний інвестор.

Популярні в Україні мережі «Суші Мастер» та «Суши Вок» мають російське походження - NV

 

На 2022 рік в Україні працювало 120 точок з такою назвою. Частина оформлені на одесита Андрія Ткаченка, інші - власність франчайзі-ФОП по всій Україні.

З 2019 року власником ТМ Суші Wok в Україні є громадянин України Іван Штець. У 2020 році він також подав заявку на реєстрацію торгової марки Sushi Wok.

Також Штець також є бенефіціаром ТОВ "Концертний хол Одеса", який розташовано за однією адресою з готельним комплексом Одеса, що входить до міжнародної мережі Mozart.

Власником чотирьох одеських готелів цієї мережі - "Моцарт", "Одеса", "Аркадія" та "Вікторія" - є Ліна Аківісон - дочка Ігоря Аківісона, бізнесмена з Санкт-Петербургу, якого у ЗМІ досі називають власником одеських готелів. Ці готелі у червні минулого року за рішенням Печерського районного суду Києва перейшли в управління АРМА.

Відповідно до даних Роспатенту, ТМ Суши Wok в Росії є власністю ООО ТЗНЗ (Санкт-Петербург), керівником та єдиним бенефіціаром якого є Сергій Аківісон - син того самого Ігоря Аківісона.

Співрозмовник видання, знайомий з бізнес-активністю родини Аківісонів в Україні, розповів, що Ігоря Аківісона та власника торгової марки Суши Wok в Україні Штеця пов'язували давні дружні стосунки. Проте українська та російська мережі з самого початку розвивалися автономно.

"Єдине чим допомагав російський Суши Wok, то це порадами як правильно готувати", - розповів співрозмовник на правах анонімності.

За матеріалами: Економічна правда
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,3828
 0,0862
0,22
EUR
1
42,3168
 0,0081
0,02

Курс обміну валют на сьогодні, 10:54
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,1958  0,02 0,05 39,7371  0,02 0,04
EUR 42,1604  0,04 0,09 42,8621  0,04 0,10

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3400  0,08 0,20 39,3600  0,06 0,15
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес