Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Матиос: УЗ получила тысячу полувагонов, принадлежащих компании Клименко

 

Головна військова прокуратура України передала ПАТ "Укрзалізниця" 1 тисячу заарештованих залізничних напіввагонів, які належали компанії, пов'язаній з колишнім міністром доходів і зборів Олександром Клименком.

Про це повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос на спільному брифінгу з головою правління ПАТ "Укрзалізниця" Войцехом Балчуном.

"Головна військова прокуратура за рішенням Печерського райсуду передала 1 тис. заарештованих, затриманих Державною прикордонною службою та митними органами України, 1 тис. заарештованих залізничних напіввагонів", - сказав він.

Матіос зазначив, що дані вагони до конфіскації належали ТОВ "Юнісон Груп", яка пов'язана з колишнім міністром доходів і зборів Клименком.

За словами Матіоса, багато вагонів, на яких було маркування "Юнісон Груп", прибуло з Росії з вантажем.

"Орієнтовна вартість 1 тис. залізничних напіввагонів - вони майже всі нові з терміном експлуатації 3-4 роки - становить 40 млн доларів", - зазначив Матіос.

Він повідомив, що за попередніми оцінками експертів, напіввагони щомісяця приносили дохід від 10 до 12 млн грн, і протягом 2013-2017 років за рахунок експлуатації цих вагонів надійшов прибуток в сумі близько 400 млн грн.

За словами Матіоса, щоб уникнути будь-яких корупційних ризиків з боку держави, під час зберігання даного майна і щоб уникнути його псування, було прийнято рішення про передачу 1 тис. вагонів в розпорядження "Укрзалізниці".

Головний військовий прокурор додав, що дані напіввагони, перебуваючи у державній власності, зможуть приносити щорічний прибуток від експлуатації на суму близько 150 млн грн.


Як відомо, 14 липня головна військова прокуратура спільно з Департаментом захисту Нацполіції та спецпідрозділом "Корд" провели обшуки у справі злочинної організації екс-президента Віктора Януковича та екс-міністра доходів та зборів Олександра Клименка.

За даними головного військового прокурора Анатолія Матіоса, було проведено 183 обшуки у приміщеннях, які належать екс-міністру Клименку, зокрема у офісному центрі "Гулівер" у Києві, де було виявлено таємний офіс банка Клименка "Юнісон".

"Юнісон - це материнська компанія сім'ї Клименків... медіахолдингу "Весті" і двох компаній з управління активами, власниками яких була родина Клименків і які обслуговували повністю сім'ю Януковича", - зазначив головний військовий прокурор.

Водночас екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко стверджує, що українські правоохоронці провели обшуки, які не мають до нього ніякого відношення.

Матіос заявив, що колишній міністр доходів і зборів Олександр Клименко вивів 788 мільйонів доларів на рахунки компаній Unison, медіа-холдингу "Весті" і ще двох компаній.

За матеріалами: Українська правда
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4912
 0,0692
0,17
EUR
1
45,1860
 0,0758
0,17

Курс обміну валют на сьогодні, 10:36
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2080  0,01 0,01 41,9112  0,02 0,05
EUR 44,9168  0,02 0,03 45,8300  0,05 0,10

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,3250  0,09 0,22 41,3550  0,14 0,33
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес