Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Skoda презентувала нове покоління Superb

14:24 07.11.2023 |

Транспорт

Skoda презентувала нове покоління Superb

 

Представлений Superb четвертого покоління технічно споріднений із Passat, хоча останній більше не випускається як седан. Чеський флагман все ще можна придбати як седан, хоча фактично це хетчбек, оскільки він має більш практичні задні двері.


Як і будь-яка Skoda, новий Superb - це невибагливий автомобіль, який пропонує багато простору та неймовірну практичність для сегменту, що скорочується. Opel Insignia, Ford Mondeo та Renault Talisman вже зняті з виробництва. Середньорозмірних седанів в Європі вже небагато, й лише Peugeot досі продає 508, а також варто пам'ятати про Mazda 6 і Toyota Camry.

Skoda презентувала нове покоління Superb

 

Незважаючи на те, що Superb позначається як автомобіль наступного покоління, стиль Superb є еволюційним і втілює визначення оновленого обличчя.

Skoda презентувала нове покоління Superb

 

Хоча колісна база залишилася без змін і становить 2841 міліметр, у пропорціях моделі відбулися помітні зміни, оскільки обидва типи кузова тепер на 15 мм вужчі. Ліфтбек на 43 мм довший і на 12 мм вищий за свого попередника, тоді як універсал подовжений на 40 мм і підвищений на 5 мм.

Skoda презентувала нове покоління Superb

 

Кузов став значно витонченішим, ніж раніше, оскільки коефіцієнт лобового опору хетчбека було знижено на 10 відсотків до Cd 0,23. При цьому, універсал забезпечує 15-відсоткове зниження Cd до 0,25.

Skoda презентувала нове покоління Superb

 

Перепакування принесло дивіденди з точки зору простору для голови як для передніх, так і для задніх пасажирів, тоді як об'єм вантажу підскочив на 20 літрів до 645 літрів для ліфтбека та на 30 літрів до 690 літрів для універсала. Розміри легкосплавних дисків варіюються від 16 до 19 дюймів, і можна обрати з восьми кольорів кузова, шість з яких є новими: Purity White, Ice Tea Yellow, Cobalt Blue, Ebony Black, Carmine Red і Pebble Silver.

Skoda презентувала нове покоління Superb

 

Інтер'єр

При тому, що зовнішній дизайн майже не змінився, салон було оновлено й він позбувся більшості (але не всіх) традиційних елементів керування. Замість них є кілька старовинних кнопок для швидкого доступу, хоча екрани займають більшу частину часу для доступу до функцій.

Skoda презентувала нове покоління Superb

 

Інформаційно-розважальна система матиме розміри 10 або 13 дюймів залежно від рівня комплектації, тоді як 10-дюймовий цифровий дисплей для водія буде стандартним. За додаткову плату вперше на Superb буде запропонований проекційний дисплей.

Skoda презентувала нове покоління Superb

 

Головною особливістю центральної консолі стануть ті три ручки з 1,25-дюймовими екранами. Skoda називає їх Smart Dials і зазначає, що вони налаштовуються в тому сенсі, що можна обрати, що вони робитимуть. Зовнішні використовуються для регулювання підігріву та вентиляції сидінь, а також внутрішньої температури.

Skoda презентувала нове покоління Superb

 

Ручка посередині надає доступ до гучності, режимів руху, інтелектуального кондиціонування повітря, швидкості вентилятора та напрямку повітря. Однак можна обрати лише чотири з них у меню інформаційно-розважальної системи. Цей центральний розумний циферблат оточений звичайними кнопками для вентиляції вітрового скла, обігріву заднього скла, рециркуляції повітря та функцій автоматичного кондиціонування повітря.

Skoda презентувала нове покоління Superb

 

Під капотом

Перелік двигунів включає звичайні розробки від VAG, починаючи з 1,5-літрового бензинового агрегату з м'якою гібридною установкою. Він виробляє 150 к.с. (110 кВт) і доступний виключно з переднім приводом. Більший 2,0-літровий двигун може мати потужність 204 к.с. (150 кВт) або 265 к.с. (195 кВт), причому останній пропонується з повним приводом.

Skoda презентувала нове покоління Superb

 

З боку дизеля є лише 2,0-літровий двигун потужністю 150 к.с. (110 кВт) із переднім приводом або 193 к.с. (142 кВт) із повним приводом. Незалежно від обраного двигуна, Skoda встановлює семиступінчасту автоматичну коробку передач з подвійним зчепленням. Якщо говорити про коробку передач, то важіль перемістили на колонку керма, щоб звільнити простір між сидіннями.


Плагін-гібридний Superb поєднує 1,5-літровий бензиновий двигун з електродвигуном для загальної потужності системи 204 к.с. (150 кВт). Електрифікація, яка також використовується в новому Kodiaq, призначена лише для переднього приводу та оснащена шестиступінчастою коробкою DSG. Завдяки акумуляторній батареї ємністю 25,7 кВт-год він проїде понад 100 км, не споживаючи бензину. Його можна заряджати на потужності до 50 кВт, і в цьому випадку знадобиться 25 хвилин, щоб перейти від 0 до 80 відсотків. Завдяки рекуперації гальмівної енергії також повертається заряд акумулятора.

Skoda презентувала нове покоління Superb

 

Це не була б Skoda без широкого спектру переваг Simply Clever, а у Superb 2024 року їх не менше 28. Деякі з них є новими, як-от згадані вище розумні циферблати та кришка кузова з електроприводом. Так, скребок для льоду на внутрішній стороні кришки паливної горловини все ще є разом із парасолькою всередині водійських дверей. Інші елементи включають складні гачки для сумок у вантажному відділенні, затискач паркувального квитка на лобовому склі, омивач камери заднього виду та USB-порт у дзеркалі заднього виду для підключення відеореєстратора.

Skoda презентувала нове покоління Superb

 

Новий Superb отримав технологічне зростання, оскільки він використовує вдосконалені матричні світлодіодні фари з 40-відсотковим додатковим світловипромінюванням. Він також доступний з оновленими адаптивними амортизаторами, які є стандартними для флагманської комплектації Laurin & Klement. Шикарний L&K доступний з усіма силовими агрегатами та стилями кузова, пропонуючи стандартну аудіосистему Canton із 14 динаміками, масажні передні сидіння та унікальну оббивку зі шкіри/шкірозамінника.

Оновлену Skoda Superb більше не вироблятимуть у Чехії, а поряд із універсалом VW Passat виготовлятимуть у Словаччині.


Skoda презентувала нове покоління Superb

 

За матеріалами: motorcar.com.ua
Ключові теги: Skoda
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,5345
 0,1025
0,26
EUR
1
42,3098
 0,0112
0,03

Курс обміну валют на сьогодні, 10:03
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3729  0,01 0,03 39,9288  0,00 0,00
EUR 42,1825  0,05 0,12 42,9621  0,03 0,07

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,5300  0,10 0,26 39,5550  0,09 0,24
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес