Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Smart представив Concept #5

14:19 01.05.2024 |

Транспорт

Smart представив Concept #5

 

Минулого тижня Smart презентував Concept #5 й тому пропонуємо детальніше подивитись на концепт нового кросовера.

Наразі концепт нового середньорозмірного кросовера виставлений на автосалоні в Пекіні, який розпочався 25 квітня. Незадовго до цього Smart опублікував перші фотографії екстер'єру та інтер'єру.


Також оприлюднені найважливіші дані про новий кросовер. Найбільший сюрприз: автомобіль отримає 800-вольтову систему. Це ставить Smart в один ряд з Hyundai-Kia-Genesis та Porsche.

Smart представив Concept #5

 

Інформації про розміри поки немає, але як середньорозмірний автомобіль, він повинен мати довжину приблизно 4,70 метра - це приблизно на 30 см більше, ніж Smart #3. На фотографіях показано високий кузов, як у Smart #1. Дуже прямі пороги підкреслюють довжину. Задня частина навіть здається трохи більш вертикальною, ніж у #1; й цим нагадує Mercedes EQB і наводить на думку про третій ряд сидінь.

Зображення екстер'єру не пропонують багато нового порівняно з раніше представленими ескізами. Підсвітка від капота до передніх стійок, ймовірно, не з'явиться у серійній моделі. Те ж саме стосується позашляхових шин.

Smart представив Concept #5

 

Однак, заслуговує на увагу нове розташування зарядного слота: згідно з фотографіями, він знаходиться зліва спереду, а не зліва ззаду, як на Smart #1 та #3. Вбудований зарядний пристрій, ймовірно, тепер знаходиться спереду (щоб зберегти коротку лінію живлення). Кришку слота, мабуть, можна відкрити ззовні - за допомогою тачпада. У серійної моделі повинна залишитися максимум одна звичайна кнопка.

Інтер'єр: більше орієнтований на пасажира

У салоні є великі дисплеї, особливо на стороні пасажира. Є три екрани, включаючи досить непомітний дисплей водія, а також великий центральний дисплей і монітор перед пасажирським сидінням. Два праві екрани виділені спільною рамкою. Інтер'єр більше орієнтований на пасажира, ніж на водія.

Smart представив Concept #5

 

Мабуть, можна дивитися фільми на великому моніторі перед пасажирським сидінням; На картинці - трейлер науково-фантастичного фільму «Інтерстеллар». На середньому екрані вгорі відображаються значки, як у смартфона, наприклад, для рівня заряду, для WLAN і для Bluetooth.

Smart представив Concept #5

 

Як і в Smart #1 та #3, передні сидіння розділені відносно високою консоллю. Вона покрита шкірою (або імітацією) і, мабуть, також містить перемикач для режимів водіння P, N, R і D - виготовлений зі скла або кришталю.

Мотори та акумулятори

Концепт має акумулятор понад 100 кВт-год. Незалежно від того, загальна чи чиста ємність: це значно більша ємність батареї, ніж у попередніх моделях, які мають максимум 61 кВт-год нетто або 66 кВт-год брутто. Однак дочірній бренд Geely Zeekr також пропонує батарею на 102 кВт-год.

Smart представив Concept #5

 

З великою батареєю можна проїхати понад 550 км. Це приблизно відповідає звичній дистанцій для середніх кросоверів: VW ID.4 може проїхати 550 км, Tesla Model Y - до 565 км, а Ford Mustang Mach-E - 600 км.

Smart представив Concept #5

 

Також може бути задньопривідний автомобіль із запасом ходу близько 330 км. Можливою ознакою цього є одна деталь: дисплей водія показує запас ходу 287 км із рівнем заряду 87 відсотків. Це передбачає максимальну дальність 287/87*100, що дорівнює приблизно 330 км. При 108 км пробігу максимальний запас ходу може становити навіть 400 км.

Smart представив Concept #5

 

Завдяки згаданій вище 800-вольтній системі можна зарядити батарею менш ніж за 15 хвилин - на основі звичайного діапазону зарядки від 10 до 80 відсотків. Для порівняння: акумулятор ємністю 82 або 97 кВт-год оновленого Porsche Taycan можна розрядити з 10 до 80 відсотків за 18 хвилин. Такий самий час дається для батареї Hyundai Ioniq 5 ємністю 77 кВт-год, тоді як системи на 400 В досягають максимуму близько 1,9 кВт-год/хв (у VW ID.3).

Smart представив Concept #5

 

Якщо Smart може досягти такого ж ходу за менший час, ніж Porsche, з акумулятором ємністю 100 кВт-год, це означає навіть вищу швидкість заряджання. Якщо припустити, що 100 кВт-год - це чиста потужність, то виходить 4,7 кВт-год/хв. Для Porsche Taycan цей максимум становить 3,8 кВт-год/хв. Максимальна потужність зарядки постійним струмом, ймовірно, перевищить 240 кВт. При змінному струмі можлива потужність до 22 кВт, як і в малих моделях.

Smart поки нічого не розкриває про мотор, але навряд компанія відхилилася від раніше відомих рішень. Можна очікувати на використання системи повного приводу потужністю 315 кВт, як на Smart #1 та Smart #3. Заднього та повного приводів також має бути достатньо для майбутнього великого транспортного засобу.

Вердикт

Враховуючи всі обставини, середньорозмірний кросовер від колишнього бренду малолітражних автомобілів Smart і система на 800 вольт - це два великих сюрпризи. Запас ходу новачка, здається, на одному рівні з конкурентами - 550 км; тільки Hyundai, Kia і Porsche можуть встигнути за швидкою зарядкою. Тепер варто дочекатись ціну серійного автомобіля.

За матеріалами: motorcar.com.ua
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,5771
 0,1028
0,26
EUR
1
42,8501
 0,0196
0,05

Курс обміну валют на сьогодні, 10:27
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,5008  0,00 0,01 40,0504  0,01 0,01
EUR 42,6096  0,05 0,11 43,3704  0,07 0,17

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,6100  0,09 0,24 39,6400  0,09 0,24
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес