Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Помічника депутата з «АдН» підозрюють в шпигунстві на Китай

 

У Дрездені затримали помічника депутата Європейського парламенту від правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини" (АдН) Максиміліана Кра (Maximilian Krah) за підозрою в шпигунстві на користь Китаю, повідомили у вівторок, 23 квітня, німецькі ЗМІ з посиланням на джерела.

За їхніми даними, підозрюваний - 43-річний Цзянь Г. - "акредитований асистент" Кра. Його підозрюють у незаконній агентурній діяльності, зокрема в стеженні за китайськими опозиціонерами.

Генеральний прокурор Німеччини заявив, що Цзянь Г. є "співробітником китайської спецслужби" і в січні передав "своєму замовнику з розвідувальних органів інформацію про переговори та рішення в Європарламенті".

За інформацією німецьких ЗМІ, Цзянь Г. близько 10 років тому пропонував німецькій владі свої послуги як позаштатний інформатор, але ті відмовилися з ним співпрацювати, оскільки визнали його ненадійним, а також можливим подвійним агентом, який працює і на Китай.

Європарламент відсторонив підозрюваного

Кра запевняє, що дізнався про затримання свого помічника з преси. "Шпигунство на користь іноземної держави - це серйозне звинувачення. Якщо воно підтвердиться, це призведе до негайного припинення трудових відносин", - сказав депутат.

Речник Європарламенту повідомив, що Цзяня Г. уже відсторонили від роботи на час розслідування - "з огляду на серйозність викриття".

Це вже друга операція проти китайського впливу в Німеччині за останню добу - після приїзду канцлера Німеччини Олафа Шольца з переговорів з лідером КНР Сі Цзіньпіном у Пекіні. Втім одна з одною обидві справи не пов'язані.

Китай: Це політична маніпуляція і дискредитація

Офіційний Пекін уже відреагував на новий інцидент, заявивши, що той має на меті дискредитацію Китаю. "Ми знаємо про ці повідомлення і пов'язаний з ними ажіотаж. Мета такого роду галасу дуже очевидна. Вона полягає в тому, щоб очорнити і придушити Китай та зруйнувати атмосферу співпраці між Китаєм і Європою", - сказав речник міністерства закордонних справ КНР Ван Веньбінь на брифінгу.

За його словами, Китай "завжди дотримувався принципу взаємної поваги і невтручання у внутрішні справи один одного, співпрацюючи з країнами по всьому світу, зокрема й з Європою". Він "висловив сподівання", що відповідальні за арешт у Німеччині "відмовляться від менталітету часів холодної війни та припинять використання так званої загрози шпигунства для політичних маніпуляцій проти Китаю".

Кра - під підозрою в отриманні грошей Росії

Нагадаємо, що самого депутата Кра у США підозрюють в отриманні "сумнівних платежів із близьких Кремлю джерел" - через колишнього народного депутата України з нині забороненої партії "Опозиційна платформа - За життя" Олега Волошина, який раніше був начальником служби міжнародного співробітництва на телеканалі "112" Віктора Медведчука - кума президента РФ Володимира Путіна.

Кра всі звинувачення відкидає. Він стверджує, що ніколи не отримував від Волошина "ні грошей, ні якихось інших компенсацій", а переписка, яка не це вказує, або призначалася іншому користувачеві, або ж Волошин невдало висловився через погане знання англійської мови.

За матеріалами: Deutsche Welle
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,5345
 0,1025
0,26
EUR
1
42,3098
 0,0112
0,03

Курс обміну валют на сьогодні, 11:03
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3315  0,04 0,11 39,8738  0,05 0,14
EUR 42,1796  0,00 0,01 42,9208  0,04 0,10

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,15 0,38 39,4400  0,12 0,29
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес