Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Азіатські акції коливаються в очікуванні нових сигналів за процентними ставками; Китай продовжує відновлення

08:31 21.02.2024 |

Фінанси

 

Більшість азіатських акцій у середу знизилися, слідуючи за нічною слабкістю на Волл-стріт, оскільки настрої до ризику коливалися напередодні нових сигналів від Федеральної резервної системи та ключових звітів від гіганта штучного інтелекту NVIDIA Corporation.

Однак на китайських ринках спостерігалося тривале зростання у міру подальшого відновлення після п'ятирічних мінімумів. Більш значне, ніж очікувалося, зниження процентної ставки Народним банком Китаю у вівторок також надало певну підтримку.

Індекси Волл-стріт закрилися зниженням у вівторок, у той час як ф'ючерси на азіатських торгах у середу впали, оскільки деяка невизначеність напередодні квартального прибутку виробника чіпів Nvidia викликала сильну дозу фіксації прибутку в технологічному секторі.

Ф'ючерси на S&P 500 впали на 0,1%, а ф'ючерси на Nasdaq 100 втратили майже 0,3%. Ф'ючерси на Dow Jones подешевшали на 0,1%. У центрі уваги також були протоколи засідання ФРС наприкінці січня, які, як очікується, дадуть більше інформації про плани банку щодо процентних ставок.

В Азії японський індекс Nikkei 225 впав на 0,4%, продовжуючи падіння третю сесію поспіль після того, як на початку цього місяця індекс піднявся до 34-річного максимуму. Акції технологічних компаній впали найбільше: акції виробників чіпів та пов'язаних з ними чіпівмейкерів упали відповідно до одноденних втрат Nvidia.

Дані показали, що японський експорт у січні зріс набагато більше, ніж очікувалося, тоді як імпорт скоротився більше, ніж очікувалося.

Австралійський індекс ASX 200 впав на 0,8%, також спостерігаючи значну фіксацію прибутку після досягнення рекордних максимумів на початку 2024 року. Акції гірничодобувних компаній, зокрема BHP Group Ltd, мали найбільшу вагу в індексі, слідуючи за зниженням цін на сировинні товари.

З іншого боку, акції Національного банку Австралії зросли на 1,1% до максимуму за 6,5 років на тлі вищого квартального прибутку.

Ф'ючерси на індійський індекс Nifty 50 показали нейтральне відкриття.

Китайський індекс Shanghai Shenzhen CSI 300 виріс на 0,8%, а Shanghai Composite додав 0,9%, причому обидва індекси ще більше відірвалися від п'ятирічних мінімумів.

Настрої щодо Китаю посилилися завдяки офіційним даним, що свідчить про значне збільшення попиту на поїздки та витрат у зв'язку зі святкуванням Нового року за місячним календарем, що породило надії на загальне відновлення витрат.

Зростання акцій материкового Китаю призвело до того, що індекс Hang Seng у Гонконгу піднявся на 1,9%. Більш значне, ніж очікувалося, зниження процентної ставки Народним банком у вівторок також зміцнило настрої щодо китайських ринків.

Акції більшості великих азіатських технологічних компаній зазнали втрат разом з американськими аналогами, при цьому інвестори стали виявляти велику обережність щодо цього сектора в очікуванні прибутку від Nvidia Corp в четвертому кварталі.

Ринки чекають, щоб побачити, чи зможе Nvidia виправдати прогнози про значне зростання доходів і прибутків, що, у свою чергу, ймовірно, стане фактором оптимізму щодо буму в технологіях, викликаного штучним інтелектом.

Південнокорейський індекс KOSPI впав на 0,3% на тлі падіння акцій великовагових технологічних компаній, а акції постачальників Nvidia Advantest Corp. та TSMC впали на 3,3% та 0,9% відповідно.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
40,5373
 0,0372
0,09
EUR
1
43,9850
 0,1679
0,38

Курс обміну валют на 31.05.24, 10:25
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,4148  0,09 0,23 41,0930  0,09 0,21
EUR 43,8089  0,10 0,22 44,6948  0,11 0,26

Міжбанківський ринок на 31.05.24, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,4800  0,01 0,02 40,5000  0,01 0,02
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес