Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Ціни на нафту зростають, оскільки слабший індекс споживчих цін знижує долар, а запаси в США скорочуються

 

Ціни на нафту виросли на азіатських торгах в четвер, продовживши зростання з попередньої сесії, оскільки більш м'які, ніж очікувалося, показники споживчої інфляції в США знизили курс долара і посилили надії на зниження процентних ставок.

Більше, ніж очікувалось, скорочення запасів нафти в США також сприяло зростанню бетів на скорочення світових поставок в найближчі місяці, в той час як ринки очікували, чи вплине аварія в Галвестоні, штат Техас, на постачання нафти.

Ф'ючерси на нафту марки Brent о 03:32 EET, термін дії яких закінчується в липні, зросли на 0,5% до 83,17 долара за барель, а ф'ючерси на нафту марки West Texas Intermediate зросли на 0,5% до 78,57 долара за барель.

Обидва контракти торгувалися з підвищенням протягом тижня, оскільки оптимізм щодо збільшення фіскальних стимулів в Китаї також сприяв зростанню цін. Пекін заявив, що почне масивний випуск облігацій на 1 трильйон юанів (138 мільярдів доларів США) вже цього тижня.

Будь-які потенційні перебої з постачанням через страшні лісові пожежі в Канаді, які наблизилися до основних регіонів нафтоносних пісків країни, також вплинули на зростання цін.

Нафтові ринки були охоплені загальним піднесенням через м'які показники індексу споживчих цін в США, які знизили курс долара і змусили трейдерів збільшити бети на зниження процентних ставок у вересні.

Перспектива зниження ставок пов'язана з надіями на те, що глобальна економічна активність не буде охолоджуватися так різко, як очікувалося, що, в свою чергу, обіцяє попит на нафту.

М'якший долар також сприяв зростанню цін на нафту, оскільки ціна на цей товар визначається в доларах США. Слабший долар також стимулює міжнародний попит, роблячи нафту дешевшою для купівлі.

Офіційні дані в середу показали, що запаси нафти в США за тиждень до 10 травня скоротилися на 2,5 млн барелів більше, ніж очікувалося, причому запаси бензину і дистилятів також несподівано знизилися.

Ці дані посилили сподівання на те, що попит у найбільшому споживачі пального у світі покращується, особливо з наближенням літнього сезону, насиченого подорожами.

Зменшення запасів також може свідчити про звуження американських ринків, хоча це припущення нівелювалося видобутком, що залишається на рекордно високому рівні.

Аварія в Галвестоні, штат Техас, що призвела до розливу нафти, також була в центрі уваги щодо будь-яких потенційних перебоїв у постачанні.

Але в той час як перспектива скорочення поставок стимулювала ринки, Міжнародне енергетичне агентство прогнозує, що попит, швидше за все, ослабне у 2024 році.

МЕА знизило свій прогноз попиту на 2024 рік на 140 000 барелів на добу до 1,1 млн барелів на добу.

Це сильно контрастує з прогнозом Організації країн-експортерів нафти, згідно з яким у 2024 році попит на нафту складе 2,25 млн барелів на добу - прогноз, який ОПЕК підтвердила у своєму щомісячному звіті у вівторок.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
40,0000
 0,0000
0,00
EUR
1
43,0000
 0,0000
0,00

Курс обміну валют на сьогодні, 10:45
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,2620  0,16 0,39 40,9060  0,13 0,31
EUR 43,4868  0,03 0,08 44,3492  0,00 0,00

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,5700  0,21 0,52 40,5950  0,20 0,51
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес