Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Ціни на нафту відновлюються на перспективі поповнення стратегічного резерву США

 

Ціни на нафту зросли в четвер, відновившись після триденного падіння, на очікуваннях, що нижчі рівні можуть спонукати США, найбільшого світового споживача нафти, почати поповнювати свої стратегічні запаси, встановивши нижню межу для цін.

Тим не менш, в середу ціни впали більш ніж на 3% до семитижневого мінімуму після того, як Федеральна резервна система США залишила процентні ставки на незмінному рівні, що може уповільнити економічне зростання цього року і обмежити збільшення попиту на нафту. Тиск на нафту також чинило несподіване збільшення запасів нафти в США і ознаки наближення перемир'я між Ізраїлем і ХАМАС, яке зменшить занепокоєння щодо поставок на Близькому Сході.

Липневі ф'ючерси на нафту марки Brent о 06:00 EET подорожчали на 48 центів, або на 0,6%, до 83,92 долара за барель у четвер. Американська нафта марки WTI (West Texas Intermediate) за червень подорожчала на 46 центів, або на 0,6%, до 79,46 долара за барель.

"Ринок нафти був підтриманий спекуляціями про те, що якщо WTI впаде нижче 79 доларів, США почнуть нарощувати свої стратегічні запаси", - сказав Хіроюкі Кікукава, президент NS Trading, підрозділу Nissan Securities.

США заявили, що мають намір поповнити Стратегічний нафтовий резерв (SPR) після історичного розпродажу з аварійного запасу в 2022 році і хочуть викуповувати нафту за ціною 79 доларів за барель або нижче.

На Близькому Сході зросли очікування, що угода про припинення вогню між Ізраїлем і ХАМАС може бути укладена після нових зусиль на чолі з Єгиптом.

Проте, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху пообіцяв продовжити давно обіцяний штурм міста Рафах на півдні Гази, незважаючи на позицію США і попередження ООН про те, що це призведе до "трагедії".

"Оскільки вплив нарощування запасів нафти в США і сигналів ФРС про високий рівень ставок на тривалий термін майже повністю враховано, увага буде прикута до результатів переговорів в Газі", - сказала Вандана Харі, засновник аналітичної компанії Vanda Insights, що спеціалізується на аналізі ринку нафти.

"До тих пір, поки зберігатиметься останній приплив оптимізму щодо припинення вогню, я очікую, що ціни на нафту продовжать знижуватися", - додала пані Харі.

Управління енергетичної інформації США (EIA) повідомило, що запаси нафти зросли на 7,3 млн барелів до 460,9 млн барелів за тиждень, що закінчився 26 квітня, порівняно з очікуваннями аналітиків, опитаних агентством Reuters, які прогнозували зниження на 1,1 млн барелів.

За даними EIA, запаси нафти були на найвищому рівні з червня.

Федеральна резервна система США залишила процентні ставки без змін в середу і дала зрозуміти, що вона як і раніше схиляється до можливого зниження вартості запозичень, але зауважила на недавніх розчаровуючих показниках інфляції.

Будь-яка затримка зі зниженням ставок може сповільнити економічне зростання і знизити попит на нафту.

Водночас, подальше скорочення пропозиції Організацією країн-експортерів нафти (ОПЕК) та її союзниками, відомими як ОПЕК+, буде підтримувати ціни на нафту.

Аналітики Citi Research очікують, що ОПЕК+ продовжить скорочення видобутку в другому півріччі, оскільки її засідання відбудеться 1 червня.

Однак, "якщо ціни перейдуть до "бугаєвого" діапазону $90-100+, ОПЕК+, швидше за все, пом'якшить скорочення, забезпечивши м'яку стелю для нафти", - зазначають вони у своїй записці.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,4305
 0,1466
0,37
EUR
1
42,8452
 0,0049
0,01

Курс обміну валют на вчора, 10:45
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4404  0,06 0,15 39,9880  0,06 0,16
EUR 42,6900  0,08 0,19 43,4772  0,11 0,25

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4900  0,12 0,30 39,5100  0,13 0,33
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес