Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

15 минут «бла-бла-бла» и 3 - на визию. Украина глазами Зеленского

23:15 24.05.2019 |

Економіка

 Наталія Микольська, екс-заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України

Сьогодні в Кремнієвій Долині з декількома успішними українськими стартапами з цікавістю переглянули перший виступ президента Володимира Зеленського на IForum 2019 щодо його бачення інноваційної України. Переглядали, плануючи наступну конференцію з питань України в Стенфорді та Кремнієвій Долині у 2020 році. Ми дуже надихнулись супер-успішною першою конференцією та панеллю Технології та інновації: зростайте dаш бізнес з Україною, які провели менша двох тижнів тому.

Що чекають почути від президента?

Насамперед, його візію інноваційного розвитку Україну. А саме ідеї, логічної конструкції образу бажаного майбутнього для нашої держави. І ця візія хоча б на п'ять років його президенства, а бажано на 10 чи навіть на 20.

Його бачення стану розвитку інновацій та технологій зараз. Як йдеться у моїй улюбленій пісні: "Де ми є, хто ми є?".
Невідкладні кроки і стратегічні, які він може зробити в межах своєї компетенції.

Що він очікує від бізнесу, бізнес-асоціацій, громадського сектору. Яка інформація, консультації чи ініціатива потрібні? Який формат майбутньої системної роботи з бізнесом?

Що почули і побачили?

З 18 хвилин виступу 12 хвилин розповіді середовищу IT-бізнесу про винахід друкарського пресу, розробки Massachusetts Institute of Technology, приклади роботизації, приклад діджиталізації Африки, статистику щодо ефекту впровадження технологій на економіку і звинувачення попередників...

Цифрові документи, реєстри на блокчейн, кімната як в Apple, яку треба зробити разом, відновлювальна енергетика і інфраструктура для електромобілів та безпілотників.

Використання двічі англійського слово з коренем f@ck та часто "бла-бла-бла". Чи це, думаючи, чомусь, що всі глядачі в секторі використовують лайливі слова, чи це, показуючи своє відмінне володіння англійською?

Ну і ось на 15-й хвилиній дійшли до нашої візії - "країна в смартфоні". А ще пан президент започатковує ініціативу "Ліфт". Можливо, це і цікаві проекти. Проте, на жаль, мені так і не вдалось зрозуміти про що йдеться за три хвилини. І це ж, я сподіваюсь, не візія?

UPD. Про невтручання правоохоронних органів в роботу тех компаній і вилучення серверів підтримую. Тому чекаю кандидата на посаду Голови СБУ.

Маю визнати, що сама презентація і картинки, були досить непогані.

Чому так?

Не знаю, але, можливо, все ж таки команді потрібно розповісти президенту, що український IT-сектор - це не фішечка, а мега-успішна галузь української економіки. Що Україна - це не Африка.

Чому Україна не Африка?

3,4% в ВВП України, 3-ий за обсягами експортний сектор з валютною виручкою майже $2 млрд, лідери в ІТ-аутосорсингу в Європі.

Український IT-бізнес - це успішні 4 000 компанії (80% малий і середній бізнес) та 160 000 висококваліфікованих інженерів.

Українські компанії працють зі світомими лідерами Google, Oracle, Microsoft, Intel, Cisco, Netcracker.

Це понад 100 R&D центрів міжнародних технологічних компаній.

Це понад 2000 стартапів, які працюють в галузях від програмного забезпечення для бізнесу до штучного інтелекту.

Це два юнікорни - Bitfury та GitLab

Це - Allset, Augmented Pixels, Depositphotos, Grammarly, Invisible.Io, MacPaw, People.Ai, Petcube, Readdle та багато інших.

А що ж там чиновники, крім того, що вчаться вимовляти слово діджиталізація?

Коротко про експорт

Команді президента варто було б почитати Експортну стратегію України на п'ять років та проект Експортної стратегії для IT-сектору, документи які розроблялись спільно з бізнесом за міжнародною методологією та за участі міжнародних експертів. Якби команда пана, президента ознайомилась з цими документами, як мінімум би мали розуміння статусу кво та аудиторію, перед якою вони виступали. А ще б побачили, які є проблеми в галузі і потенційні шляхи їх вирішення, що вже було зроблено урядом для цього.

Якби команда пана президента ознайомилась з урядовими напрацюваннями - відкрила багато цікавого для себе: від торговельних місій, навчальних курсів, виставок, інвестиційних та експортних конференції...

І де ж цей Елон Маск?

Видається мені, що, на жаль, пане президенте, з таким підходом і виступами, не матимете ви, навіть, зустрічі з Елоном Маском, крім екскурсії заводом TESLA.

А про те, щоб почати з ним перемовини про заводи з виробництва TESLA, чи то, як ви сказали, про можливість "може домовитись" про його міністерську посаду в Уряді, - не варто і думати.

Тому так, як і у випадку з цитатою врезидента Рейгана в інавгураційній промові, - працюйте з фактажем, працюйте з бізнесом та експертами (не лише "домашніми"), аналізуйте напрацювання, які вже є.

За матеріалами: ЛIГАБiзнесIнформ
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6702
 0,1986
0,50
EUR
1
42,5205
 0,3372
0,80

Курс обміну валют на сьогодні, 10:29
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3652  0,00 0,00 39,8952  0,02 0,05
EUR 42,1717  0,03 0,07 42,9630  0,01 0,03

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,7000  0,25 0,63 39,7200  0,25 0,63
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес