Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Макрон повторив намір розмістити західні війська в Україні

 

Президент Франції Еммануель Макрон повторив свою заяву щодо можливого розгортання західних сухопутних військ в Україні. В інтерв'ю газеті Le Parisien, опублікованому в суботу, 16 березня, він сказав, що "операції на землі" можуть знадобитися у якийсь момент "для протидії російським силам". Однак, за словами Макрона, він не хоче цього і не проявлятиме ініціативу.

Про те, що не можна виключати розміщення західних сухопутних військ в Україні, Макрон уперше заявив наприкінці лютого. Його заява викликала заперечення та навіть неприйняття з боку багатьох союзників, включаючи німецький уряд. Пізніше Париж дав пояснення, що президентові не йшлося про "бойові частини".

В інтерв'ю Le Parisien Макрон запевнив, що між Парижем та Берліном розбіжностей щодо питань допомоги Україні практично немає. Різницю формулювань французький президент пояснив відмінностями у "стратегічній культурі" двох країн. "Стратегічна культура Німеччини характеризується великою стриманістю, невтручанням та дистанціюванням від ядерної могутності", - наводить слова Макрона газета. Тим часом Франція, яка володіє ядерною зброєю і сильною професійною армією, є "зовсім іншою моделлю", зазначив президент.

Макрон запропонує РФ припинити вогонь під час літньої Олімпіади

Росію попросять дотримуватись режиму припинення вогню в Україні під час Олімпійських ігор у Парижі, заявив президент Франції в інтерв'ю, показаному 16 березня в ефірі українського інформаційного телемарафону. "Правило приймаючої країни - рухатися в ногу з олімпійським рухом, - сказав Макрон. - Це послання світу. Ми також будемо дотримуватися рішення Олімпійського комітету". 33-ті за рахунком літні Олімпійські ігри відбудуться в Парижі з 26 липня до 11 серпня 2024 року.

У Києві очікують Макрона найближчим часом

Еммануель Макрон під час розмови з президентом України Володимиром Зеленським підтвердив, що планує відвідати Україну найближчим часом. Про це розповів заступник керівника офісу президента України Ігор Жовква у ефірі телемарафону у суботу. "Підтверджено вже найближчим часом візит пана Макрона в Україну, і цей візит буде важливим", - сказав Жовква. Він анонсував підписання низки документів під час візиту.

"На сьогодні ми не говоримо про збройні сили Франції чи інших країн на території України через одну причину: для цього потрібне відповідне рішення", - прокоментував Жовква можливість відправлення іноземних військових до України.

Нагадаємо, 17 січня Макрон анонсував поїздку в Україну "наступного місяця" і пообіцяв передати Збройним силам України десятки далекобійних ракет SCALP, проте 12 лютого стало відомо, що візит був відкладений з міркувань безпеки.

За матеріалами: Deutsche Welle
Ключові теги: Франція
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,4272
 0,0033
0,01
EUR
1
42,7549
 0,0903
0,21

Курс обміну валют на 17.05.24, 10:16
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3239  0,12 0,30 39,8843  0,10 0,26
EUR 42,6348  0,06 0,13 43,3461  0,13 0,30

Міжбанківський ринок на 17.05.24, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3900  0,10 0,25 39,4250  0,09 0,22
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес