Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Країни ЄС цьогоріч нададуть Україні військову допомогу на €21 мільярд - Боррель

 

За два роки з початку повномасштабного російського вторгнення Євросоюз та його країни-члени разом передили Україні військове обладнання, зброю та боєприпаси на суму 28 мільярдів євро, а в 2024 році обсяг такої допомоги складе 21 мільярд євро.

Про це сьогодні у Брюсселі під час пресконференції за підсумками неформальної зустрічі міністрів оборони країн Європейського Союзу заявив Високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми обмінялися з країнами-членами узагальненими даними щодо нашої підтримки для України. З початку російського вторгнення, майже 2 роки тому, Європейський Союз та країни-члени разом надали Україні військове обладнання на 28 мільярдів євро. Це не проєкт, не намір, це реальність на цей момент», - сказав Жозеп Боррель.

«Ми запитали країни-члени про їх зобов'язання на цей рік - і я все ще не маю повної відповіді - але багато країн-членів вже представили свої внески. Я можу сказати, що вони, щонайменше, будуть дорівнювати 21-му мільярду євро, які будуть бюджетом для військової допомоги для України у 2024 році. Тобто, протягом одного року мінімальний показник - тому що деякі країни-члени ще визначаються - складатиме 21 мільярд, у порівнянні із 28 мільярдами протягом перших двох років», - додав Високий представник ЄС.

Боррель повідомив, що європейські міністри отримали оновлену інформацію про ситуацію на полі бою з російським агресором, а також про першочергові потреби та пріоритети України від міністра оборони Рустема Умєрова.

«Ми говорили про нашу військову допомогу для України. Я підтвердив терміновість такої допомоги. Терміновість - це ключове слово для того, щоб погодити подальшу військову підтримку України на найближчий та на довший період», - зазначив Жозеп Боррель.

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі під егідою Бельгійського головування в ЄС відбулася неформальна зустріч європейських міністрів оборони.

Завтра в Брюсселі відбудеться спеціальне засідання Європейської ради, під час якого лідери країн ЄС ухвалюватимуть багаторічний бюджет ЄС на 2024-2027 роки, який включає створення Українського фонду в обсязі 50 мільярдів євро на наступні чотири роки. Глави держав та урядів зважать також на пропозиції щодо змін у роботі Європейського фонду миру, який, зокрема, буде використовуватися не лише для компенсацій поставок зброї й обладнання в Україну, але й для стимулювання європейської оборонної промисловості у їх виробництві.

Ключові теги: ЄС
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,4272
 0,0033
0,01
EUR
1
42,7549
 0,0903
0,21

Курс обміну валют на сьогодні, 10:15
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4241  0,10 0,25 39,9782  0,09 0,24
EUR 42,7264  0,09 0,21 43,4909  0,14 0,33

Міжбанківський ринок на 17.05.24, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3900  0,10 0,25 39,4250  0,09 0,22
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес