Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Військовий комітет НАТО про війну в Україні: Чудес не чекаєм

 

Голова військового комітету Північноатлантичного альянсу (НАТО) Роб Бауер вважає, що Росія та Україна "зараз перебувають на етапі, коли ситуація не сильно просувається в той чи інший бік" і попереджає, що найближчим часом "чудес від жодної зі сторін чекати не варто".

"У 2023 році світ, можливо, був занадто оптимістичний. Важливо, щоб у 2024 році ми не стали надто песимістичними", - сказав він на пресконференції у Брюсселі в четвер, 18 січня, за підсумками дводенної зустрічі військового керівництва країн-членів НАТО.

Бауер зазначив, що незважаючи на те, що останні удари РФ по Україні - руйнівні, у військовому плані вони - неефективні. Крім того, за його оцінками, російські окупаційні війська останнім часом не досягли жодної зі своїх стратегічних цілей в Україні.

НАТО: Російська кількість може перейти в якість

За даними НАТО, за останні два роки кількість сухопутних військ, що перекидаються з Росії в Україну, збільшилась, але рівень їхньої підготовки знизився. "Вони втратили багато танків, бронетехніки, літаків, вертольотів. Частину її вони відновлюють, але найчастіше це старі зразки або такі, що вийшли з ужитку, чи обладнання з запасів, яке найчастіше теж старе", - розповів Бауер.

Водночас ракетний потенціал Росії, за даними Альянсу, зростає завдяки збільшенню виробництва і поставок з Північної Кореї, а, можливо, і з Ірану. "Ми очікуємо, що вони отримають ракети з Ірану, хоча ми їх ще не бачили. І, звісно, вони отримали з Ірану безпілотники і технологію їхнього виробництва", - зазначив голова військового комітету.

Що стосується російських повітряних і морських сил, космічних і кібернетичних можливостей, за оцінками НАТО, попри втрати "вони, як і раніше, дуже боєздатні".

В Альянсі вважають, що відновленню російського військового потенціалу заважають санкції, фінансові проблеми та недостатні виробничі потужності для сучасних озброєнь. "Однак у плані виробництва артилерії та старих танків справи у них йдуть досить добре. Тож я думаю, що це, звісно, викликає занепокоєння, тому що іноді кількість переходить у якість", - підсумував Бауер.

Зі свого боку верховний головнокомандувач військами НАТО в Європі, генерал Крістофер Каволі зазначив, що Росія виділяє величезну частину бюджету на військові потреби і запускає свою оборонно-промислову базу "так швидко, як тільки може".

Військові керівники НАТО про досягнення ЗСУ на фронті

Водночас у Брюсселі перерахували військові успіхи Збройних сил України (ЗСУ), серед яких втрати Росії в 300 тисяч осіб убитими і пораненими, тисячі знищених російських танків і бронемашин, а також сотні літаків.

"Українці змогли звільнити значну частину своєї землі, відтіснивши росіян приблизно з 50 відсотків території, яку ті займали на початку війни. Ще однією перевагою є те, що українці змогли завдати глибоких ударів, знищивши ключові російські сили та засоби. Те, що Україна, не маючи реального військово-морського флоту, змогла відтіснити російський Чорноморський флот і відкрити "зерновий коридор" - ще один величезний успіх", - вказав Бауер.

За його словами, всі його колеги підтвердили тверду рішучість допомагати захищатися "своїм українським братам і сестрам". "Це не благодійність. Підтримка України - це пряма інвестиція в нашу власну безпеку", - наголосив він.

За матеріалами: Deutsche Welle
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
40,5373
 0,0372
0,09
EUR
1
43,9850
 0,1679
0,38

Курс обміну валют на 31.05.24, 10:25
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,4148  0,09 0,23 41,0930  0,09 0,21
EUR 43,8089  0,10 0,22 44,6948  0,11 0,26

Міжбанківський ринок на 31.05.24, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,4800  0,01 0,02 40,5000  0,01 0,02
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес