Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Азійські акції падають на невизначеності щодо ставки в США; Nikkei обвалився через ставки Банку Японії

07:47 11.03.2024 |

Фінанси

 

Більшість азіатських акцій впали в понеділок, слідуючи за слабким сигналом з Волл-стріт, оскільки очікування ключових даних по інфляції в США тримало ринки в напрузі, в той час як японські акції різко впали на тлі зростаючої впевненості в тому, що Банк Японії незабаром підвищить процентні ставки.

Регіональні ринки впали слідом за різким падінням на Волл-стріт в п'ятницю, оскільки зростаюча невизначеність щодо процентних ставок в США змусила трейдерів зафіксувати рекордно високі прибутки, особливо в технологічному секторі.

Сильніші, ніж очікувалося, дані по зайнятості в несільськогосподарському секторі також посилили занепокоєння щодо підвищення процентних ставок на довший термін, поставивши в центр уваги майбутній показник інфляції індексу споживчих цін.

Ф'ючерси на американські фондові індекси не змінилися на торгах в Азії після того, як відіграли попередні втрати.

Японський індекс Nikkei 225 продемонстрував найгірші результати в Азії, знизившись на 2,3%, оскільки низка повідомлень вказувала на те, що Банк Японії близький до завершення своєї ультрам'якої політики.

Більш широкий індекс TOPIX втратив майже 2%, оскільки обидва індекси продовжили падіння з рекордних максимумів, досягнутих минулого тижня.

За повідомленнями ЗМІ, Банк Японії може підвищити процентні ставки і припинити стимулюючу політику контролю кривої дохідності вже на наступному засіданні, особливо на фоні очікувань підвищення заробітних плат та інфляції в Японії.

Перегляд ВВП Японії в бік збільшення також показав, що економіка уникнула рецесії в четвертому кварталі. Стійкість економіки дає Банку Японії більше простору для того, щоб негайно розпочати підвищення процентних ставок.

Засідання Банку Японії заплановані на 18 та 19 березня, а агентство Reuters повідомляє, що підвищення процентної ставки може відбутися або тоді, або під час засідання наприкінці квітня.

Китайські акції виглядали дещо краще, ніж їхні аналоги в понеділок, натхненні сильнішими, ніж очікувалося, даними по споживчій інфляції, опублікованими на вихідних.

Shanghai Shenzhen CSI 300 виріс на 0,2%, в той час як Shanghai Composite впав на 0,2%. Зростання материкових акцій призвело до того, що гонконгський Hang Seng виріс на 0,9%.

Дані за вихідні показали, що споживча інфляція в Китаї в лютому зросла трохи більше, ніж очікувалося, завдяки збільшенню витрат під час святкування Нового року за місячним календарем.

Але інфляція виробників впала більше, ніж очікувалося, сигналізуючи про те, що виробнича активність в Китаї все ще залишається під тиском. Це обмежило будь-яке значне зростання китайських акцій.

Більш широкі азіатські ринки відступили. Австралійський індекс ASX 200 знизився на 1,5%, що свідчить про активну фіксацію прибутку після досягнення рекордних максимумів минулого тижня.

Південнокорейський KOSPI впав на 0,4%, в той час як ф'ючерси на індійський індекс Nifty 50 показали слабке відкриття після того, як індекс та індекс BSE Sensex 30 подолали рекордні максимуми минулого тижня.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,4272
 0,0033
0,01
EUR
1
42,7549
 0,0903
0,21

Курс обміну валют на 17.05.24, 10:16
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3239  0,12 0,30 39,8843  0,10 0,26
EUR 42,6348  0,06 0,13 43,3461  0,13 0,30

Міжбанківський ринок на 17.05.24, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3900  0,10 0,25 39,4250  0,09 0,22
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес