Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафта відновлюється на тлі збереження напруженості на Близькому Сході, але налаштована на щотижневі втрати

 

Ціни на нафту зросли в п'ятницю, оскільки посилення напруженості на Близькому Сході підвищило ризик перебоїв з поставками з нафтовидобувного регіону, хоча ціни налаштовані на щотижневі втрати на тлі очікувань меншої кількості знижень процентних ставок в США цього року.

Ф'ючерси на нафту марки Brent о 06:20 EET зросли на 51 цент, або на 0,57%, до 90,25 долара за барель, в той час як ф'ючерси на американську нафту марки West Texas Intermediate зросли на 61 цент, або на 0,72%, до 85,63 долара.

Зростання перекрило деякі втрати попередньої сесії, на якій переважали побоювання з приводу тривкої інфляції в США, що розвіяло надії на зниження процентних ставок вже в червні.

Підозрювані ізраїльські військові літаки бомбардували посольство Ірану в Дамаску, за що Іран пообіцяв помститися, посилюючи напруженість в регіоні, і без того напруженому війною в секторі Газа.

Ізраїль не взяв на себе відповідальність, але верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї заявив у середу, що Ізраїль "має бути покараний, і він буде покараний" за цей напад.

США очікують нападу Ірану на Ізраїль, але такого, який не буде достатньо великим, щоб втягнути Вашингтон у війну, за словами американського чиновника. Іранські джерела повідомили, що Тегеран дав сигнал про відповідь, спрямовану на уникнення серйозної ескалації.

Ізраїль продовжує війну в Газі, але також готується до сценаріїв в інших регіонах, заявив у четвер прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху.

"Геополітичні ризики залишаються високими", - йдеться в аналітичній записці ANZ Research, додаючи, що ціни на нафту підскочили майже на 19%, чому також сприяло поліпшення економічних умов і скорочення поставок з боку Організації країн-експортерів нафти і їхніх союзників, які разом називаються ОПЕК+.

В Європі, де ринок праці почав пом'якшуватися, а зростання стагнує, центральні банки залишили облікову ставку без змін у четвер, але дали зрозуміти, що вони залишаються на шляху до зниження ставок вже в червні.

"Рішення Європейського центрального банку залишити облікову ставку без змін ... було очікуваним, але супровідні заяви відкривають двері для короткострокового пом'якшення монетарної політики", - йдеться в аналітичній записці S&P Global Market Intelligence.

Однак у США представники Федеральної резервної системи в четвер дали зрозуміти, що не варто поспішати зі зниженням процентних ставок, оскільки стійка інфляція в США викликає занепокоєння.

Аналітики ING заявили, що очікують відкату нафтового ралі, якщо не буде подальшої ескалації на Близькому Сході або перебоїв з поставками, додавши, що останній щомісячний ринковий звіт ОПЕК також відповідає очікуванням.

"Ми зберігаємо наш прогноз щодо середньої ціни нафти марки Brent на рівні 87 доларів за барель у другому кварталі цього року", - додали аналітики ING.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,4272
 0,0033
0,01
EUR
1
42,7549
 0,0903
0,21

Курс обміну валют на сьогодні, 10:25
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4319  0,11 0,27 39,9931  0,11 0,27
EUR 42,7454  0,11 0,26 43,5077  0,16 0,37

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,6550  0,27 0,67 39,6700  0,25 0,62
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес