Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Велика Британія виділила 16 млн фунтів на реалізацію в Україні 13 інноваційних проєктів в енергетиці - глава Міненерго

 

Уряд Великої Британії виділив 16 млн фунтів стерлінгів для початку реалізації в Україні перших 13 інноваційних проєктів в енергетиці в рамках програми InnovateUkraine, повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко.

"Це дуже важлива подія. Ми дуже тісно співпрацюємо з урядом Британії в пошуку інноваційних проєктів в енергетиці в Україні, й вони виділили 16 млн фунтів стерлінгів, які буде надано для початку реалізації перших відібраних на конкурсі 13 найкращих проєктів. Це різні проєкти, покликані забезпечити зелений перехід", - сказав Галушенко журналістам у Києві за результатами зустрічі з міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Кемероном 2 травня.

Як уточнило на своєму сайті Міненерго у п'ятницю, серед відібраних для інвестування - проєкти у сфері енергоефективності та теплопостачання, впровадження інноваційних рішень щодо акумуляторних батарей для відновлюваних джерел енергії та інноваційних технологій для оптимізації і збільшення виробництва біогазу.

"Відповідні проєкти планується втілити протягом наступних двох років, вони матимуть підтримку для подальшого пошуку інвестицій та виходу на ринок", - ідеться в повідомленні.

За словами Девіда Кемерона, які наводить Міненерго, саме зелені технології та зелена енергетика можуть забезпечити енергетичну незалежність країн в умовах, коли Росія намагається використовувати енергію для формування залежності.

Глава Міненерго України, у свою чергу, також наголосив на важливості внеску Великої Британії до Фонду підтримки енергетики в сумі EUR27,5 млн, додавши, що між сторонами тривають переговори щодо його збільшення протягом поточного року.

У коментарі журналістам Галущенко зазначив, що наразі Україна та Велика Британія також обговорюють термінові заходи з підготовки до нового опалювального сезону.

"Ідеться, зокрема, про постачання енергетичного обладнання, зокрема газопоршневих і газотурбінних установок. Ті пошкодження, яких завдала генерації РФ, потребують максимально швидких рішень", - наголосив міністр.

Міненерго уточнило, що програма InnovateUkrainе, яку реалізує британська інноваційна агенція, також залучить додаткові 5 млн фунтів від приватного сектору та передбачає співробітництво між більше ніж 50 британськими й українськими організаціями.

Угоди про відповідне партнерство уклали міністр енергетики України Герман Галущенко та державний міністр з питань Європи МЗС Великої Британії Лео Докерті під час Конференції з відновлення України в Лондоні.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
Ключові теги: Британія
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,4272
 0,0033
0,01
EUR
1
42,7549
 0,0903
0,21

Курс обміну валют на вчора, 10:16
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3239  0,12 0,30 39,8843  0,10 0,26
EUR 42,6348  0,06 0,13 43,3461  0,13 0,30

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3900  0,10 0,25 39,4250  0,09 0,22
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес