Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

55 днів до прострочення: кредитки з самими "довгими пільгами"

Кредитками з грейс-періодом, протягом якого банк дає право користуватися грошима безкоштовно, в наш час нікого не здивуєш. Стандарт – 30 днів, але зустрічаються карти і з «55 днями без відсотків». Розповідаємо про карти з найдовшими кредитними канікулами.

Найбільш поширений пільговий період по кредитках – 25-30 днів. Протягом цього часу можна користуватися грішми без відсотків, сплачуючи мінімальні суми. Якщо ж у зазначений термін кредит не буде погашений, то доведеться платити відсотки (і чималі).
 
Як це працює?
Альтруїстів серед банкірів немає. Навряд чи банк бажає безоплатно вам допомогти, пропонуючи скористатися власними грошима протягом трьох (а то і більше) місяців без сплати відсотків. Існує чимало прийомів, які допомагають користувачеві картки «забути» про дні виплат, тим самим множачи його борги.

Отже, грейс-період по стандартній карті ділиться на дві частини: 30 днів, протягом яких ви можете зробити покупку в кредит, і наступні 25 днів, коли вам потрібно погасити борг, щоб «не потрапити» на відсотки. Найчастіше розрахунковий період не прив'язаний до календарному місяцю. Тут-то і виникає плутанина, адже тривалість «безпроцентного періоду» безпосередньо залежить від того, наскільки дата покупки відстає від дати останньої виписки. У більшості ж випадків, якщо до 25 числа календарного місяця, наступного за розрахунковим, не погасити повну суму боргу (яка вказана у щомісячній виписці), то відсотки нараховуються на всю суму з моменту виникнення боргу. Далі необхідно вносити мінімальний платіж (різні банки встановлюють свій розмір – від 5 до 10% від суми заборгованості), для того, щоб користуватися цією кредиткою в майбутньому. Якщо мінімальний платіж не надходить, вам нараховуються штрафи.

Самий тривалий пільговий період по картах пропонує Альфа-Банка та ПриватБанк: 55 днів.

55 днів пільгового періоду пропонує Альфа-банк. Тут є кілька цікавих моментів: пільговий період – поновлюваний (можна користуватися грошима безкоштовно не один раз, а скільки завгодно), а також поширюється на зняття готівки з картки (зазвичай безкоштовний пільговий період настає лише після проведення безготівкової операції). По цій карті потрібно вносити мінімальний платіж (5% від суми боргу) від суми боргу по кредитній карті (щомісяця протягом 20 календарних днів, рахуючи з того моменту, як був встановлений кредитний ліміт). Сама карта видається безкоштовно. Замовити та заказати картку можно на сайті Гроші в Борг.

Ця карта може бути вигідна тим, хто любить шопінг в певних місцях: кешбек по цій карті досягає 30% (по спецпропозиції, анонсованим на сайті банку).

Отже, щоб вибрати найвигіднішу кредитну карту, перш вирішите – що вам потрібно?

Гроші «на всяк випадок»? Зверніть увагу на карти без плати за річне обслуговування, на знижені ставки, комісії за зняття готівки і на те, чи поширюється пільговий період на зняття готівки.

Любите подорожувати? Вибирайте карти, за якими не передбачено нарахування авіа-миль або бонусів, які можна використовувати для оплати залізничних квитків.

Часто розраховуєтесь карткою? Дивіться на кэшбэк або кобрендингові карти, які банк випускає у співпраці з торговельними мережами, брендом.

Пам'ятаєте! Чим простіше і зручніше отримати карту, тим вище будуть відсотки і санкції за недотримання графіка платежів. Це цілком справедливо: банк видає чималий кеш (насамперед, довіри), і мають право очікувати від клієнта акуратності і порядності.
А ці поради допоможуть вам «не випасти з обойми» пільгового періоду по кредитці:

Протягом пільгового періоду не обмежуйтеся внесенням тільки мінімального платежу.

Вносьте всю суму боргу! Навіть якщо ви користуєтеся карткою зі 55-денним грейс-періодом, не забувайте про щомісячний мінімальний платіж.

Вважайте пільговий період з дати виписки, а не з дати проведення операції по карті.

Встановіть нагадування про погашення кредиту. При виникненні будь-яких питань, завжди уточнюйте дати і суми у співробітників банку.
Джерело: groshi-v-borg.com.ua
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,7879
 0,1842
0,47
EUR
1
42,3821
 0,1032
0,24

Курс обміну валют на вчора, 11:13
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4537  0,11 0,28 39,9930  0,10 0,24
EUR 42,1926  0,09 0,20 42,9974  0,11 0,25

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,7600  0,25 0,63 39,8100  0,26 0,66
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес