Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Google I/O 2024 – ера Gemini в пошуку і не тільки

11:47 15.05.2024 |

Новини IT

 

На цьогорічній конференції Google I/O пошуковий гігант продемонстрував що не збирається поступатися лідерством у впровадженні штучного інтелекту. ШІ буде щільніше інтегровано в Google Фото, Google камеру, Gmail і пошук та інші застосунки, а Gemini стане основним персональним асистентом з яким можна буде спілкуватися текстом, голосом, і камерою.

* Gemini тепер стане провідним асистентом в Android. Про долю Google Асистента нічого не сказано, але всі ми знаємо звички Google.

* Генерація зображень - за детальним описом Gemini створить зображення навіть неіснуючих об'єктів. Також можна створювати красиві надписи.

* Генерація відео за описом. Відео можна продовжувати до потрібної тривалості. Дуже перспективний інструмент для блогерів щоб отримувати безкоштовні тематичні відеовставки.

* Music AI Sandbox - інструмент для генерації за текстовим описом музичного семпла чи обробити вхідну аудіодоріжку.

* Google Фото тепер буде аналізувати увесь контекст фотографій. Можна буде не лише шукати зображення по опису того, що на них зафільмовано, а і робити тематичні підбірки, наприклад прогрес від тренувать за рік і т.д.

* API Gemini 1.5 Pro - мовна модель, яка надаватиме 1 Млн токенів для обробки запитів, пам'ятатиме історію розмови і враховуватиме найбільший серед конкурентів контекст. Влітку кількість доступних токенів буде подвоєно. Gemini 1.5 Flash - API швидкого ШІ для отримання результатів практично в режимі реального часу.

* ШІ для навчання буде систематизувати і пояснювати навчальний матеріал, в тому числі на побутових прикладах.

* Circle to search - фішка, анонсована в Galaxy S24 Ultra, яка потім потрапила в Google Pixel скоро з'явиться на усіх Android-смартфонах. Нагадаємо, достатньо обвести об'єкт на екрані, щоб Google визначив що саме там зображено і запустив пошук цього об'єкта.

* Глибокий аналіз контексту. Наприклад, попросивши Gemini організувати поїздку, вона не лише придбає квиток, а і запропонує місце проживання і перевірить прогноз погоди. Або при замовленні взуття зможе самостійно підтягнути ваш розмір з переписки в Gmail.

* Запит Gemini можна робити не лише за допомогою тексту чи голосу, а і за допомогою камери. На демонстраційному відео Gemini пояснювала що робить об'єкт в кадрі, на ходу аналізує програмний код і пояснює, що він робить, розгадує ребуси, пам'ятає, де був об'єкт, який було видно в кадрі до цього.

 

* Ера Gemini в пошуку. Мало того, що пошук буде одразу видавати згенеровані ШІ витяги і відповіді, в пошуку тепер можна буде складати плани і завдання. Можна буде вводити складні запити, після чого за потреби Gemini прокладе маршрут, перевірить рейтинг закладу, чи складе меню на тиждень, одразу склавши список покупок і місць де їх можна зробити.

* Gmail тепер надаватиме витяг з листів, причому можна буде об'єднати кілька листів і робити витяг з них разом, так само за допомогою ШІ можна буде і відповідати усім відправникам цих листів, додавати завдання в календар, або навіть скласти в Google Sheets таблицю усі однотипні пропозиції, що надійшли на пошту.

* Для командної роботи Gemini буде аналізувати усі ваші робочі чати, шукати і аналізувати інформацію в них, а також відповідати потрібним колегам навіть якщо ви не знаєте, в якому саме чаті відбувається потрібне обговорення.

* Gemini можна відправити на аналіз PDF-файл розміром до 1500 сторінок і попросити зробити стислий переказ. Або відео тривалістю до 1 години, причому Gemini проаналізує усі фрагменти і за потреби продемонструє саме необхідний користувачу відрізок.

* Gemini можна буде запитати, чому не працює певний механізм, як-то діджейський пульт чи фотоапарат, і ШІ дасть відповідь як це виправити. Для цього ШІ розпізнає механізм в кадрі, його модель, дію, яку намагається зробити користувач, за цими даними робить пошук, аналізує його і робить витяг саме необхідної інформації.

* АІ для програмістів, генеруватиме код по опису що він повинен робити, створюватиме базу даних по фотографії об'єктів, шукатиме помилки.

* Захист від шахрайських дзвінків. ШІ в реальному часі аналізуватиме ваші розмови і якщо співбесідник буде вести себе підозріло, наприклад запитає ваші банківські реквізити, видасть звуковий сигнал і попередження про можливе шахрайство.

Google I/O 2024 – ера Gemini в пошуку і не тільки

 

* Штучний інтелект підтримуватиме 35 мов і матиме найбільше контекстне вікно серед усіх конкурентів.

Цього року Сундар Пічаї відреагував на гумор щодо минулорічної презентації Google I/O і одразу надав статистику, що за майже 2 години презентації абревіатура "AI" пролунала 120 разів. А потім ще раз.


За матеріалами: gagadget.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
40,3958
 0,0946
0,23
EUR
1
43,9708
 0,2118
0,48

Курс обміну валют на вчора, 11:10
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,0938  0,18 0,46 40,9979  0,49 1,21
EUR 43,5333  0,25 0,58 44,3188  0,29 0,67

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,3500  0,07 0,17 40,3800  0,08 0,19
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес